3 isteni reggeli

Azért, hogy a reggeli ne csak a nap legfontosabb, hanem a leghangulatosabb étkezése is legyen, olyan receptek közül válogattunk, melyekből gyönyörű és roppant finom ételek készíthetők.

2013.03.15. 10:00
1 of 3
2 of 3
3 of 3

  2 of 3
3 isteni reggeli


  3 of 3
3 isteni reggeli


Croque Madame

Hozzávalók: 5 ek. sótlan vaj, 3 ek. liszt, 500 ml tej, ¼ tk. só, kevés őrölt feketebors és szerecsendió, 105 g durvára reszelt Gruyère sajt, 8 szelet szikkadt, fehér szendvicskenyér, 4 tk. dijoni mustár, 227 g vékonyra szeletelt főtt sonka, 4 nagy tojás

Elkészítés: Először a lisztből és három evőkanál vajból készítsünk rántást, amihez folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejet, majd a sót, a borsot, a szerecsendiót és a sajt harmadát. Főzzük öt percig, amíg a sajt elolvad, majd tegyük félre. Fogjunk négy szelet kenyeret, kenjük rájuk másfél evőkanálnyit a szószból, és szórjuk rá a maradék sajtot, a másik négy szelet kenyeret pedig kenjük meg a mustárral és tegyük rá a sonkát, végül pedig illesszük össze a szendvicseket. Egy evőkanál vajon süssük három percig a szendvicseket, majd öntsük rájuk a maradék szószt és a sütőben, grillfokozaton melegítsük két percig, amíg a szósz forró lesz. A maradék vajon készítsük el a tükörtojásokat, végül pedig minden szendvics tetejére tegyünk egyet. Azonnal tálaljuk.

Póréhagymás-spenótos frittata

Hozzávalók: 2 egész tojás, 10 tojásfehérje, 80 ml tej, 2 vékonyra szeletelt póréhagyma, 1 ek. vaj, 1 nagy marék friss spenót párolva, 150 g gouda sajt apró kockára vágva, 2 tk. tabasco szósz, 1 marék koktélparadicsom félbevágva, friss bazsalikom, só, bors, ízlés szerint

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, és pároljuk tíz percig a póréhagymát. Egy tálban keverjük össze a két tojást és a tojásfehérjéket, a tabasco szószt és a tejet, majd további négy percig keverjük habverővel, és ekkor adjunk hozzá sót és borsot. A párolt spenótból nyomjuk ki a lehető legtöbb vizet, és vágjuk apróra. A hagymát egyenletesen oszlassuk el a serpenyőben, majd közepes lángon melegítve adjuk hozzá a tojásos keveréket, végül pedig a spenótot és a sajtot, és hagyjuk egy percig melegedni, amíg összeáll, mint egy omlett. Amint ez megtörtént, a félbevágott koktélparadicsomokat, a vágott felükkel tegyük a tetejére, fedjük le és nyolc percre tegyük a sütőbe. Melegen tálaljuk és díszítsük friss bazsalikommal.

Kávés palacsinta

Hozzávalók: 140 g liszt, 1 tk. sütőpor, 1 tk. szódabikarbóna, ½ tk. só, 1,5 tk. cukor, 1 tojás, 250 ml író (tejtermék, hipermarketekben, bioboltokban kapható), 1 ek. instant kávé, juharszirup

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 65 fokra, hogy a palacsintatésztát melegen tarthassuk majd, amíg az öntet készül. Két tálban keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat, majd öntsük össze és keverjük nagyjából csomómentesre. Egy serpenyőben, egy evőkanál vajon süssünk a masszából palacsintákat (ebből a mennyiségből nyolc darab lesz). Minden elkészült palacsintát tegyünk a sütőbe, hogy ne hűljenek ki. Amikor az összes elkészült, öntsük le juharsziruppal és dobjunk a tetejére kevés vajat, majd tálaljuk.

 

Receptek és képek: sproutedkitchen.com, acozykitchen.com

étel recept reggeli

Még több
Kultúra