4 dolog, amiért a héten rajongunk

4 dolog, amiért a héten rajongunk
2013.11.29. 17:45

Tél fekete-fehérben

Imádjuk a fiatal magyar divattervezőcsapat, a The Four aktuális, őszi-téli kollekcióját. A grafikai megoldások a nagyvárosok utcatábláit és falfirkáit is felidézik, mesteri szabászati trükkökkel ötvözve. Az ünnepi szezonra online pop-up shoppal és külön erre az alkalomra tervezett kiegészítőkkel jelentkeznek, amit a weboldalukon keresztül érhettek el: http://thefour.hu

Bridget Jones harmadszor

Titkon mindannyian erre a pillanatra vártunk, és végre itt van: Helen Fielding tíz év elteltével papírra vetette a sikeres széria harmadik részét Bridget Jones: Mad About the Boy címmel, és már megrendelhető az Amazonról. Bridget az új történetben a negyvenes éveiben még mindig vezet naplót, de a modern időknek sem mond nemet – gyakorolja az internetes társkeresést, sőt a közösségi médiának köszönhetően még egy fontos randiszabályt is képes megszegni (Ne írj sms-t, ha részeg vagy!). Az új részben természetesen az első két részből már jól ismert Daniel Cleaverrel és Mark Darcy-val is újra találkozunk.

Mesés koszorúk

A Laura Virág idilli ékszerdoboz a Király utcában, ami a karácsonyi enteriőrnek és daloknak köszönhetően most egy modern kori betlehemre emlékeztet. A vintage hangulatú virágüzletben a belváros legkülönlegesebb adventi koszorúi mellett egy hatalmas karácsonyfáról magunk válogathatjuk az üzletben megálmodott, egyedi díszeket is. Az aktuális ünnepi dekorációk mellett esküvői csokrokkal, asztal díszekkel, szerelmes ajándékokkal, szállodadíszekkel és a kézzel készített lakberendezési kiegészítőkkel is elkápráztatják a látogatókat.

További információk az üzletről ITT!

Népszerű koreográfus a Trafóban

Marie Chouinard társulata visszatérő vendég a Trafó Kortárs Művészetek Házában. Ezúttal két rövidebb koreográfiáját mutatják be: az első előadás (Henri Michaux – Mouvements/Mozgások) egy feszes és lélegzetelállító absztrakció, amit szóról-szóra a belga író munkája ihletett,  a második Érik Satie három tételből álló azonos című zongoraművére készített koreográfia. A táncosok a zongorán egymást váltva játsszák el a zeneművet, ami az emberek közötti érzékenység és érzelem bemutatására hivatott.

Trafó Kortárs Művészetek Háza, 2013. december 6-7.

Még több
Kultblog