3 színdarab, amit látni kell

3 színdarab, amit látni kell
2013.11.13. 12:06

Martin Sherman: Rose

Vári Éva előadásában egy olyan másfél órás monodrámát tekinthetünk meg a Dob utcai Spinoza Színházban, aminek ősbemutatójára Londonban került sor 1999-ben. Rose életén keresztül megismerhetünk egy olyan világot, ahol a közöny soha nem látott mértékig lepte el a társadalmat. A 20. század borzalmait, a háborút, a varsói gettót, az Exodus utasainak kálváriáját egy emberöltőn keresztül kísérhetjük végig, ahol a múlt keserűsége, a gyász és a magány elfogadása mellett feltűnik azért a szerelem és a mindennapok örömei is. Humorral átszőtt, szíveket melengető mese, ami őszinteségével döbbenti meg leginkább a közönséget.

További információk a darabról ITT!

Schwajda György: Csoda

A kaposvári Csiky Gergely Színház vendégjátéka érkezik jövő héten a Nemzeti Színházba. Schwajda György Csoda című keserű komédiáját november 16-án és 17-én 19.00 órakor tekinthetjük meg. A történet egy megvakult nyomdai betűszedőről szól, akit az egy évig tartó betegállomány után keresőképesnek nyilvánítanak. Így Vencelnek nincs más választása, dolgozni kezd, szeretője lesz, kocsmázik és még autót is vezet – éli az átlagemberek átlagos életét. Az előadás szembesít saját fogyatékosságunkkal, mások elfogadásával, a megalkuvással, a beilleszkedéssel és az áldozatokkal is. És legfőképpen azzal, mennyi mindenre képesek vagyunk azért, hogy ilyen átlagemberek lehessünk. Csak egyszer.

További információk ITT!

Antony Jay és Jonathan Lynn: Igenis, miniszterelnök úr!

A Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház november 5-én mutatta be Antony Jay és Jonathan Lynn Igenis, miniszterelnök úr! című darabját. A válságkomédiában átélhetjük a brit miniszterelnök egy napját, akinek ahhoz, hogy az egész világon ismert legyen a neve, áldozatot kell hoznia.  A darabban komikus momentumok ötvöződnek a 21. század kérdéseivel: kultúrák találkozásának konfliktusaival, az érdekek határokon átívelő háborújával. A főbb szerepekben Hevér Gábor, Alföldi Róbert, Ficza István, Parti Nóra és Némedi Árpád. Vérbeli szórakoztató szatírára számítunk.

További információk ITT!

Még több
Kultblog