Közös ügy 50: Viacom CCE

Gosia Siudzinska HR-igazgató, Szűcs László PR és kommunikációs igazgató

2020.01.11. 11:12

Számunkra nem kérdés, hogy a nemi alapú vagy bármilyen más szempontú megkülönböztetésre a munkavállalók között semmilyen indok nincs. Mindenkit az egyéni képességei, tapasztalatai, eredményei és a benne lévő lehetőségek alapján kell megítélni. Azzal is tisztában vagyunk, hogy egy teljesen befogadó, nyitott munkahely megteremtése folyamatos törődést igényel. Azt reméljük, ez a kampány is segíthet abban, hogy ez a szemlélet széles körben elfogadottá váljon, tényleg mindenki önmaga lehessen, és egyben átélhesse az összetartozás élményét is.

Nemrég bevezetettük a rugalmas home office-t. Az otthoni munkavégzési lehetőség reményeink és az eddigi tapasztalataink szerint is nagyon fontos támogatást jelent mind a női, mind a férfi dolgozóink számára ahhoz, hogy egészséges egyensúlyt teremthessenek a munkájuk és a magánéletük között.

Arra törekszünk, hogy folyamatosan egyre több támogatást és eszközt nyújtsunk a dolgozóink egyéni fejlődéséhez, és felvértezzük őket, hogy a legjobb teljesítményt érhessék el. Ennek megfelelően minden – beosztott munkatársakat irányító – menedzser kollégánk számára testre szabott tréningsorozatot biztosítunk, melynek során elsajátíthatják azokat a készségeket és ismereteket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy kiváló vezetők váljanak belőlük. Így a legjobbat tudják kihozni a munkatársaikból.

A nyitott és befogadó munkahelyi környezet megbecsüli a dolgozóit, értékeli a sokszínűséget, lehetővé téve, hogy mindenki önmaga lehessen és összetartozzon, fejlődhessen, és hozzájárulásával a közös siker részese is legyen. (Gosia Siudzinska)

 

Közös Ügy 50 Viacom CEE

Még több
Közös ügy