Közös ügy 50: Kincentric Magyarország

Uzsák Éva Virág ügyvezető igazgató Kincentric Magyarország, kelet-európai régióvezető, Jaczkovits Márton tanácsadó gyakornok

2020.01.11. 11:20

A Kincentric-nél az alapvető értékeink közé tartozik, hogy nyitott, elfogadó és egymást elismerő kultúrában tudunk és szeretünk dolgozni. Szervezetfejlesztéssel és HR tanácsadással foglalkozó szervezetként pedig szakmailag is képviseljük azt a hitünket, hogy elkötelezett, innovatív, változásokra nyitott szervezeteket úgy lehet építeni, ha abban az egyén a tudása, teljesítménye, a szervezethez hozzáadott értéke alapján boldogulhat. Egyedisége – függetlenül attól, hogy nő vagy férfi, fiatal vagy tapasztalt – nem előny, hanem olyan érték, amitől közösen többek vagyunk. Minden olyan alkalmat megragadunk, amikor széles körben tudjuk ezt a gondolatot erősíteni, ezért örültünk különösen a „Közös ügy” kampánynak is. Elsősorban a kisgyermekes szülők támogatására vagyunk büszkék, ami nem kizárólag a nőkre vonatkozik: a kisgyermekes férfi kollégák számára is igyekszünk megteremteni annak a lehetőségét, hogy a munkájuk mellett minél teljesebben megélhessék az apaság szépségeit, és minőségi időt tölthessenek a családjukkal. Kismamáink 5-6 hónap után szívesen élnek azzal a lehetőséggel, hogy akár 0,5-1 napban, később pedig fokozatosan, a saját ritmusuk és a gyermekek igényei szerint növelve a kereteket, visszatérjenek. Megkeressük azokat a kereteket, feladatokat, amelyeknél értéket tudnak teremteni. Kétgyermekes apuka kollégánknak évente lehetővé tesszük hosszabb »sabbatical« beiktatását, és természetesen itt is vannak rugalmas lehetőségeink a munkaidő keretek tekintetében. Ezek nem csak a kisgyermekeseknek elérhető lehetőségek: mindenki esetében megkeressük a legjobb működési kereteket.

Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy minden munkatársunk számára egyenlően biztosítani tudjuk azokat a rugalmas kereteket és lehetőségeket, amelyek mellett a legjobban teljesít. Fontos, hogy a hierarchia lehető legalacsonyabb szinten tartásában is példát mutassunk, a gyakornokok jó ötlete, gondolata, akár kritikája ugyanolyan fontos lehessen, mint a 10+ év tapasztalattal rendelkező, akár vezető kollégáké. Nem az a fontos, hogy honnan jön a gondolat, hanem, hogy közösen jobbak lehessünk általa.

Ami számít, hogy milyen értéket tudok teremteni a közösség és a vállalat számára, nem pedig az, hogy honnan jöttem, mit tanultam, hogy nézek ki, van-e gyerekem, nő vagyok-e vagy férfi. Az számít amit és ahogyan csinálok. (Uzsák Éva Virág)

Fontos, hogy ne elavult sztereotípiák, hanem az ember eredményei határozzák sikerességét. A kampányban belül lehetőséget kaptunk arra, hogy kiálljunk a megkülönböztetés ellen, és megmutassuk ebben a formában is, hogy mennyire fontosak számunkra az egyenlő esélyek. Úgy gondoljuk, hogy nők és férfiak együtt tudnak leginkább tenni ennek érdekében.

Csapatunk, sőt vezetőségünk több, mint fele nő, nem teszünk különbséget ötleteinkben az alapján, hogy az kitől származik. Az innováció és működésünk alapja a sokszínűség és az egyenlőség. A különféle élethelyzetekhez és kihívásokhoz megkeressük a legjobban illeszkedő kereteket. Nálunk például nagyon fontos, hogy a kismamák fokozatosan visszakapcsolódhassanak a munkába, illetve az újdonsült apukák is rugalmasabban vehetnek részt a csapat működésében. Számunkra kifejezetten a mindennapok része a nemek közötti egyenlőség, és fontosnak tartjuk, hogy szervezetfejlesztési munkánk során is széleskörűen képviseljük ezt a szellemiséget.(Jaczkovits Márton)

 

 

 

Kincentric Közös Ügy 50

Még több
Közös ügy