Közös ügy 50: Kider

Vecsei Tamás társalapító és operációs vezető, Szabó Edit Ditte alapító és ügyvezető igazgató

2020.01.11. 11:31

Hiszünk abban, hogy együtt nagyobb hatást tudunk elérni, mint egyesével. Hisszük, hogy ez az ügy nemcsak egy réteg ügye, hanem mindenkié. Fontosnak tartjuk, hogy ha hiszünk valamiben, azért ki is álljunk, ne csak beszéljünk róla. Bízunk benne, hogy az összefogást látva többekben elindul majd a gondolat, és a gondolatot tettek is követik, pillangó- vagy dominó-hatás szerűen.

Indulásunktól kezdve szempont nálunk az egyenlőség. Ugyanúgy foglalkoztattunk fejlesztő fiút, mint lányt, és nem volt kérdés, hogy szakmai munkájukért azonos bért kapjanak.  Ugyanígy bármely munka/ feladat kapcsán soha nem a jelentkező neme, hanem a cég céljai iránti elkötelezettsége és szakmai tapasztalata a szempont. Emiatt alakulhatott úgy, hogy az állandó feladatok mellett részmunkaidőben és részfeladatokra is alkalmaztunk nőket, nagyobb arányban amúgy, mint férfiakat.

Nálunk a rugalmas munkaidő, a nem helyhez kötött munkavégzés (távmunka) és a teljesítmény-alapú bérezés lesz az, ami segíti az egyenlőbb körülményeket és az egységes lehetőségeket. Szintén célunk, hogy a munkába visszatérő kismamáknak olyan munkalehetőséget kínáljunk, mely mindkét felet előnyben részesíti: vállalkozásunkat egy anya tapasztalatával, és a munkavállalót a kellő rugalmassággal, mely a hektikus mindennapokat segít szervezettebbé és nyugodtabbá tenni. Hiszünk benne, hogy csak együtt, közös erőkkel változtathatunk igazán a jelenlegi status quon.

Nem a háttér, hanem a teljesítmény, nem a hiányosságok, hanem az erősségek, és nem a látszat, hanem a tényleges eredmény az, ami meghatározó a munkahelyen és a munkahelyi előremenetben.

Kider Közös Ügy 50

Még több
Közös ügy