Közös ügy 50: Index

Munk Veronika főszerkesztő-helyettes, Pusztay András vezérigazgató

2020.01.11. 11:35

Az Index egy hírportál, és a magyar hírmédiában hagyományosan kevesebb nő dolgozik, mint férfi, de ezen lehet és kell is változtatni szerintünk. Az Indexnél azt gondoljuk, hogy a női munkavállalóknak ugyanolyan lehetőségeket kell biztosítani, mint a férfiaknak.

Nálunk az elmúlt évtizedben sok nő vállalt szerepet a cég vezetőségében, volt női főszerkesztőnk, főszerkesztő-helyettesünk, HR és marketing igazgatónk, pénzügyi vezetőnk és még sorolhatnánk. Mi mindig természetesnek vettük ezt, mert a rátermettségük okán kerültek a kollégáink a pozíciójukba. De azt is tudjuk, hogy ez nem minden társaság életében ennyire természetes, és talán emiatt példaértékű az, ahogy nálunk a kiválasztás folyamata zajlik.

Az utóbbi egy évben felvett új kollégák között több a nő, mint a férfi, egyre több tehát nálunk a női munkavállaló, és azon fogunk igyekezni, hogy mindenkinek egyenlő lehetőségeket biztosítsunk.

Szerintem egy modern, nyitott magyarországi munkahely vezetőinek nem szabad úgy tenniük, mintha a nőknek pontosan ugyanolyan esélyei és lehetőségei lennének a magyar társadalomban és a munkaerőpiacon, mint a férfiaknak. Ezért például a rugalmas munkavégzés lehetőségével, az azonos pozícióban lévők egyenlő bérezésével, szükség és az egyéni helyzetük szerinti támogatásukkal érhető el, hogy a nőknek valójában is ugyanolyan lehetőségei és fizetése legyen a magyar társadalomban, mint a férfiaknak.

 

Index Közös Ügy 50

Még több
Közös ügy