Közös ügy 50: Shell Hungary

Dr. Károlyi Zsuzsanna Vezető jogtanácsos, Marik Gyula közép-kelet-európai üzemanyag-beszerzési vezető

2019.11.27. 11:54

Vállalatunk elkötelezett a sokszínűség és befogadás kultúrája mellett. 2002 óta készítünk esélyegyenlőségi tervet, amelynek eredményeként ma már az igazgatóságunk 50%-a, a teljes vezetésünk 40%-a nő.  Egy esélyegyenlőséget biztosító környezetben a munkatársak elkötelezettek és motiváltak. Abban hiszünk, hogy változást  a férfiak és nők összefogásával lehet elérni. A vállalati politikáink (pl. otthoni munkavégzés) a férfiakat és nőket egyaránt támogatják a munka és a magánélet egyensúlyának megtartásába; tréninget szervezünk azért, hogy a férfiak és nők megértsék egymást és jobban kommunikáljanak.

A szülőket a gyes/gyed időszaka alatt is benne tartjuk a vállalat vérkeringésében, meghívjuk őket a céges rendezvényekre. Bevezettük az anyasági minimum standard irányelvet, amelynek keretében vállalatunk oly módon is támogatja a visszatérő nőket, hogy kiegészítő juttatást nyújt az alapbér 100%-áig a 16 hetes szülési szabadságra vonatkozóan.

2019-ben a HBLF szervezettel együttműködve vállalatunk több mint 20 céget érintő női mentorprogram elindítását kezdeményezte, melyben mentorként is részt veszünk, illetve mentoráltakat is delegáltunk, a program vállalatunk egyik prioritása lesz 2020-ban.

Számunkra a modern, nyitott munkahely megadja az egyén számára a szabadságot, a lehetőséget a kiteljesedésre úgy, hogy mindenkit a teljesítménye, és nem a származása, neme, kora alapján ítéljenek meg.

Közös ügy Nyitottak vagyunk Shell

Még több
Közös ügy