Közös ügy 50: PwC Magyarország

Hegedűsné Szűcs Mátra cégtárs, Diversty Leader, Lőcsei Tamás vezérigazgató

2019.11.27. 13:02

Hiszek abban, hogy a sokszínűség versenyelőny. Több nézőpont, több érdek és sokféle ember arra tesz képessé egy céget, hogy az ügyfeleit jobban értse, számukra a legjobbat nyújthassa. Sokszínűnek lenni ugyanakkor nem könnyű, sok munka megtanulni jól együttműködni, és figyelni egymásra. Nekünk, vezetőknek kell élen járnunk ebben.

Létrehoztunk egy eseménysorozatot „Hétköznapi Hősnők” címmel, amelynek keretében a kisgyerekes anyukákat időről időre meghívjuk, és mesélünk nekik arról, mi minden történik a munkahelyükkel. Ilyenkor arról is beszélgetünk, mire lehet szükségük ahhoz, hogy a munkába való visszatérésük minél zökkenőmentesebb legyen. Ha igazi közösségként akarunk működni, akkor a kapcsolattartás a kollégáinkkal akkor is nagyon fontos, amikor időlegesen nem a szakmai, hanem a szülői feladatok foglalják le őket.

Szeretnénk az apákat is helyzetbe hozni otthon; a rugalmas munkavégzés vagy egy gyerek születésekor kivehető hosszabb szabadság is ezt az elképzelésünket támogatja. Aki már élt ezzel a lehetőséggel, pozitív érzésekkel tért vissza, a leendő apukák számára pedig biztató példa a jövőre nézve. Ebbe az irányba tennénk még lépéseket, hogy ne csak egy-egy ilyen eset legyen az irodában.  (Lőcsei Tamás)

Közös Ügy 50 Nyitottak vagyunk PwC

Még több
Közös ügy