Közös ügy 50: ExxonMobil

Romke Noordhuis Lead Country Manager, Tankó Beáta Zone Manager

2019.11.27. 12:13

A nemek közötti egyenlőség lehetővé teszi az eltérő perspektívák és vélemények közös nevezőre hozatalát, segít a kiegyensúlyozottabb üzleti döntések meghozatalában, és egyben annak az elismerése is, hogy együtt exponenciálisan nagyobb értéket képviselünk, „többek” vagyunk. A nemek közötti egyenlőség nem jelenthet kiváltságokat egyik nem számára – a másikkal szemben. Ha megnézzük a szervezetünket, bizonyos területeken több női vezető van, mint férfi, más funkciókban viszont ennek a fordítottja igaz, és ez rendben van így. Nem szabad beleesnünk a nemek közötti egyenlőségre törekvés csapdájába sem: ne azért csináljuk, mert divatos, hanem azért, mert hosszú távon így helyes. A kampány nagyszerű módja annak, hogy tágabb értelemben megmutassuk a nemek közötti egyenlőség, valamint a befogadás és a sokszínűség támogatását. (Romke és Beáta)

Érdekes tény, hogy a területemen jelenleg több női vezető van, mint férfi, éppen ezért azon dolgozom, hogy lehetőséget biztosítsak számukra, és hogy hallattassák a hangjukat. Hiszünk a befogadásban, az integrációban és a sokféleségben. Hatalmas potenciál rejlik egy olyan környezetben, amelyben az emberek tisztelik és maximálisan elismerik a másik képességeit, tudását és tehetségét. Kezdeményezésünk, a „Women’s Interest Network” az ExxonMobilnál dolgozó nők és férfiak vállalaton belüli karrierépítését segíti. Nálunk ez teljesen természetes, mivel a karrierút alapja kizárólagosan a teljesítmény. (Beáta)

 Mi a kulcs? Beszélgetni az emberekkel, megérteni a motivációikat, tisztában lenni a képességeikkel és értékelni a vélemények sokszínűségét. És ami igazán fontos – felismerni a képzett és tájékozott embereket, akik a munkájuk révén valódi hozzáadott értéket teremtenek. Törekedni az egyensúlyra – privilégiumok osztogatása nélkül. (Beáta)

Ténylegesen érteni kell, mi hajtja az embereket. Olyan környezetet kell kialakítani, amely a bizalmon, az ösztönzésen és rugalmasságon alapszik. Ügyelni kell arra, hogy mindenkinek, különösen a nőknek, felajánljuk azokat a pozíciókat és karrierlehetőségeket, amelyek összhangban vannak az adott életszakaszukkal, valamint nyitottnak és támogatónak lenni a szülési szabadságról való visszatérés során – és azt követően is. (Romke)

A modern európai munkahely olyan hely, ahol az emberek valóban nyitottak az eltérő látásmódokra, nemektől függetlenül, ahol azt, hogy hogyan végezzük el a munkát, ugyanúgy értékelik, mint magát az eredményt, és ahol a férfiak és a nők egymást kiegészítve, együtt teremtenek nagyobb értéket. (Romke és Beáta)

ExxonMobil Közös Ügy 50 Nyitottak vagyunk

Még több
Közös ügy