Közös ügy 50: Café PR

Balaton Anita ügyvezető, partner, Nagy Tamás stratégiai igazgató, partner

2019.11.27. 12:05

Egy kommunikációs ügynökségnél a kreativitásnak, a megújulás képességének nagy jelentősége van. Mi abban hiszünk, hogy bár a férfiak és a nők sokszor másként látnak vagy közelítenek meg dolgokat, de ha együttműködve dolgoznak, az mindenki számára inspiráló. Az egyenlő lehetőségek biztosítása ennek a gondolkodásnak tehát nem következménye, hanem a feltétele. Törekszünk arra, hogy kollegáink lehetőséget kapjanak véleményük kifejtésére, a bennük rejlő tehetség kibontakoztatására – nemtől, világnézettől, vallási hovatartozástól függetlenül. Ebben a nálunk dolgozó férfiaknak és nőknek teljesen azonos a véleménye, a mostani kiállásunkkal is ezt közvetítjük.

A Café PR-ban nincs különbség a bérekben, szemben a piaci jellemzőkkel, és nálunk arányában jelentős a női vezetők száma. Ráadásul a mi szakmánkról úgy tartják, hogy alapvetően női pálya, így még azt is kijelenthetem, nálunk a férfi szakemberek bevonzása bizonyos értelemben nagyobb kihívás. Egyensúlyra törekszünk, a különböző habitusok, látásmódok keveredése szüli a legizgalmasabb megoldásokat.

A Café PR hitvallása alapításától kezdve egyértelmű: a tehetség, a teljesítmény az egyedüli meghatározója az előremenetelnek. Teljesen átláthatóvá tettük a jutalmazási és a teljesítményértékelési rendszerünket. Valamennyi feltétel ismert munkatársaink számára és összevethetőek a személyre lebontott célokkal. Így bármely pozíció betöltése, az előléptetés indoka átlátható, sőt a menedzsmenten számon kérhető. Az átláthatóságnál jobban semmi nem támogatja az egyenlőséget.

Számomra a modern, nyitott munkahely olyan, ahol a kérdések arról szólnak, hogyan lehetne valamit jobbá tenni, és nem arról, kik teszik fel a kérdéseket. (Balaton Anita)

 

Café PR Közös Ügy 50 Nyitottak vagyunk

Még több
Közös ügy