GEMIUS Hungary

Ambruszter Géza cégvezető, Baittrok Borbála kutatási vezető

2019.11.27. 12:44

A női munkatársak, vagy éppen a hiányuk a férfi kollégákra is kihatással van. A Gemius magyarországi történetében volt egy rövid időszak, amikor a cég szinte csak férfiakból állt, de mióta a nemek aránya közel 50-50%, a cég teljesítménye is sokkal kiegyensúlyozottabb lett.

Cégünk hazai leányvállalata létszámát tekintve egy kis cég, ezért különleges intézkedéseket nem kellett bevezetnünk a nők és férfiak munkahelyi egyenlőségét illetően, egyszerűen csak odafigyelünk a felmerülő igényekre. A kismamákat visszavárjuk, és a nagyobb gyerekeknél felmerülő munkaidő alatti problémákra (betegség, fogadóóra, iskolaszünet alatti felügyelet…) is mindig találunk megoldást, leginkább home office, vagy munkaidő-csúsztatás formájában. És ezek a lehetőségek természetesen a férfi kollégáknak is járnak! (Ambruszter Géza)

Az egyenlőség ma már nem kérdés, hanem alap elvárás egy munkahelyen. Az egyenlőség az interjúhelyzetben kezdődik, ahol sztereotípiáktól mentesen születik meg a döntés az új munkatársról, csak a tapasztalat és a rátermettség számít, az egyenlő munkahelyi környezet biztosításán át, ahol nincsenek bérkülönbségek azonos beosztásokban a nemek között, illetve a munkahely törekszik a munkavállalóik számára a megfelelő munka–magánélet egyensúly kialakítására és fenntartására. (Baittrok Borbála)

Gemius Hungary Közös Ügy 50 Nyitottak vagyunk

Még több
Közös ügy