Közös ügy 50: Mercedes-Benz Hungária Kft.

Reinhard Münster ügyvezető igazgató, Kozári Edina marketing- és PR-igazgató

2019.11.19. 13:33

A Mercedes-Benz Hungáriánál, illetve anyavállalatunknál, a Daimlernél kiemelten fontos, hogy egyenlően kezeljük munkatársainkat, és mindenkinek azonos esélyeket biztosítsunk. Az autóipart hagyományosan férfias világként ismerjük, de ha ma körbenézünk a munkavállalóink körében, egyre inkább meghatározó a nők szerepe. Mindannyiunknak megvannak a saját értékei, erősségei, nemtől függetlenül, és ezekre az értékekre építve tud sikeres lenni a cégünk. A csatlakozásunkkal mindenki számára egyértelműen szeretnénk kifejezni, mennyire fontosnak tartjuk az esélyegyenlőséget a Mercedes-Benznél és általában a munka világában.

Egyik büszkeségünk a She’s Mercedes kezdeményezésünk, amelynek célja, hogy a nők nagyobb odafigyelést kapjanak, felismerjék az erősségeiket, és ebből inspirációt merítsenek. A She’s Mercedes világszerte különféle platformokon és eseményeken ad lehetőséget a párbeszédre a nőket érintő kérdésekben.

Anyavállalatunk, a Daimler azt tűzte ki célul, hogy 2020-ra 20%-ra növeljük a nők arányát a vezetői pozíciókban világszerte. Amióta ezt megfogalmaztuk, folyamatosan mérjük és dokumentáljuk a folyamatainkat, hogy a HR-döntéseink átláthatóak, strukturáltak legyenek, és hatékonyan támogassák ennek a célnak az elérését. A megvalósítást sokféle programmal segítjük, például a sokszínűséggel foglalkozó workshopokat szervezünk, vezetői tréningeket tartunk – csak nőknek, vagy nőknek és férfiaknak közösen –, illetve mentorprogramokat indítottunk el.

A ma munkahelye befogadó és támogató. A Daimlernél a kreativitás és a bizalom kultúrájára építünk. Cégcsoportunknál minden szempontból sokszínű csoportokban születhetnek meg az igazán kreatív ötletek, ahol mindenki a saját erősségét mutathatja meg.

esélyegyenlőség Kozári Edina Közös Ügy 50 Mercedes-Benz

Még több
Közös ügy