Tényleg többet mozgunk, ha okosórát hordunk?

Egyik szerkesztőnk tesztelte tényleg könnyebben veszi rá magát a mozgásra, ha okosóra van rajta?

2020.07.01. 13:25

A karantén előtt

A karantén előtti időszakban szinte minden nap megvolt a 10 ezer lépésem, igaz csak a telefonom alapján, ami gyakran többet mutatott, mint a valóság. Csak azzal, hogy bementem a munkahelyemre tömegközlekedéssel 3 ezer lépést tettem meg. Természetesen az irodában is mászkáltam az íróasztalok között, ezzel pedig még 2 ezret összehoztam. Így a maradék 5 ezer lépést egy nagyobb sétával tudtam teljesíteni a Duna-parton, de néha egy nagyobb plázázással is sikerült.

Maradj otthon!

Amint beütött a home office, a lépéseim száma körülbelül napi ezerre csökkent, sőt olyan is volt, hogy alig volt több ötszáznál. Azt pedig félve említem meg, hogy az üléssel töltött órák száma is megsokszorozódott. A második héten szinte alig álltam fel a kanapéról napközben és egyre nehezebben mozdultam ki a szabadba is. A következő héten a mérleg is megmutatta, mennyire kártékony a karantén a testemnek. Úgy döntöttem, cselekednem kell, vagy én leszek az a bizonyos előtte-utána mém Barbie-ról, aki meghízott a bezártság alatt.

via GIPHY

 

Okosórát a karra

Pár évvel ezelőtt, amikor okosórát kezdtem el hordani, sokkal jobban figyeltem a mozgásra. Gondoltam ez most is beválhat. Gyorsan beszereztem egy Huawei Watch Gt 2-őt, mivel ezt akár egy elegánsabb öltözékhez is viselhetem a fehér pántja miatt, nem is beszélve arról, hogy 1 hetet is kibír töltés nélkül.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Huawei Mobile HU (@huaweimobilehu) által megosztott bejegyzés, Febr 22., 2020, időpont: 6:41 (PST időzóna szerint)

Amikor megérkezett az első dolgom volt, hogy kimenjek futni. Nem vagyok egy nagy futó, ennek ellenére mégis sikerült 5 kilométerrel indítanom. Nagyon motiváló volt, hogy minden egyes kilométer után rezgett a karomon a szerkentyű. Mintha egy edző biztató szavait hallottam volna.

A kezdeti lelkesedés után

Persze pár nap nem bizonyít semmit, így közel 2 hónapig folytattam a kísérletemet. A kezdeti lelkesedésem, gyorsan alább hagyott. Így a rendszeres Duna parti futásból, gyorsan újra kanapén tespedés lett. Még szerencse, hogy az óra néha szólt, hogy néha kelljek fel.

Új időszámítás

Mikor bejelentették a karantént, azt hittem onnan folytatom az életemet, ahol abbahagytam, de valahogy nem sikerült visszaállnom. Ezt valószínűleg az is megnehezítette, hogy nem térhettünk vissza az irodába. Nagyon nehezen éltem meg ezt a döntést, de eldöntöttem, hogy az én elhatározásomon, hol töltöm a napjaimat. Eldöntöttem, minden nap más kávézóba ülök be, és lemondok a tömegközlekedésről, hogy meglegyen a napi lépésszám.

Ennek a döntésemnek köszönhetően simán teljesítettem a 10 ezer lépést és valahogy újra megjött a kedvem az edzéshez. Újra lejártam a terembe és az órámnak köszönhetően folyamatosan mértem a teljesítményemet.

Viszlát karantén kilók

Hiába próbálkoztam nagyon, sajnos így is sikerült 3 kilót felszednem az otthon töltött hónapok alatt. Szerencsére nem voltam egyedül ezzel a problémával, ugyanis egy kutatásból kiderült, hogy a járvány ideje alatt átlagosan egy kilót híztak a magyarok.

Úgy döntöttem, most, hogy újra emberek közé kell mennem és a nyár sem marad el, mintahogyan azt sokan hitték itt az ideje leadni a felszedett kilókat. Az órának köszönhetően tudtam mérni az elégetett kalóriákat, és ehhez igazítottam az étkezéseket is. Ennek köszönhetően körülbelül 2 hét alatt sikerült leadni a karantén kilóimat.

Összegzés

Azt hiszem az óra lényegében a motiváló társam volt. Régebben mindig egy barátnőm vagy egy pasim töltötte be ezt a szerepet, a karatén alatt azonban ezek nem álltak a rendelkezésemre, így óriási segítséget nyújtott az óra ebben. A későbbiekben sem volt ez másként. Mivel folyamatos figyelmeztetett arra, hogy álljak fel, egyszerűen nem tudtam annyira eltunyulni.

A fogyásban is óriási segítségemre volt. A pulzusmérőnek köszönhetően, sikerült mindig olyan tartományban tartani a szívdobogásomat, amivel kalóriát égettem. Ennek köszönhetően az edzések is sokkal hatékonyabbak voltak és fogyás is gyorsabban ment.

Igazából összegségében sikerült növelni az aktivátisámot, így elmondhatom, nem csak városi legenda, hogy többet mozgunk egy okos eszközzel a karunkon.

mozgás mozog okos okosóra óra

Még több
Kiprobáltuk