TOMCSANYI

A TOMCSANYI egy kortárs magyar női divatmárka, amelynek viselője minden eshetőséget kizár, hogy a tömegbe olvadjon.

TOMCSANYI
2018.09.01. 15:10

A márkára jellemző dizájn folyamatos játéka az uniformitással és egyediséggel, a szocializmussal és a legmodernebb minimalizmussal egyszerre flörtölő, megismételhetetlen printek és színkombinációk megjelenítése a ruhákon egyedivé és karakterré változtatják a vásárlókat.

A márka tervezője és tulajdonosa, Tomcsányi Dóri 2013-ban szerzett mesterdiplomát a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, divattervezés szakirányon. Márkáját azonban már egy évvel a diploma előtt útnak indította.

A tervezőt gyermekkora óta egyfajta predesztináció vezérelte. Képzőművészet, design, karakteres textilek és minták – ezek első emlékei, első és legfontosabb „bevésődései”. A vonzalom a MOME textiltervező szakirányáig vezette, ahol már mesterré avatása előtt érezte, hogy a textil-alkotás nem lesz elegendő számára. Nem érte be kevesebbel, mint hogy ruhákba, sőt, kollekciókba öntse elképzeléseit. Már ekkor médiafigyelem övezte kibontakozását. A blogok és magazinok érdeklődése egyértelművé tette: a tervezéseiben rejlő világokat egy saját márka alapításával érdemes még szélesebb körben megismertetnie. A márka és egyúttal Dóri sikerei azóta sem maradnak el: 2017 óta a MOME-n tanít és 2018-ban elnyerte a Glamour Women of the Year „Az év divattervezője” címet.

elle fashion show 2018

Még több
Magyar tervezok