Nora Sarman Ss 2019

SÁRMÁN NÓRA a budapesti családi menyasszonyiruha-műhely harmadik generációjának tagjaként készít különleges menyaszszonyi és alkalmi ruhákat.

Nora Sarman Ss 2019
2018.09.01. 15:20

Minden általa tervezett modellből csak pár darab készül, és a tervező minden egyes darab létrejöttében részt vesz. Ennek és a rengeteg kézi munkának köszönhetően minden darab egyedi és megismételhetetlen. A klasszikus menyasszonyiruha-készítésnek megfelelően a tervező hernyóselyem tüllt, muszlint és pazar francia csipkét használ. Kollekcióiban a nőiességet, a női létet fedezi fel újra és újra mítoszok, mesék, műalkotások hősnőin keresztül. Ruhái végtelenül nőiesek, és éppannyira sejtelmesek és romantikusak, mint egy igazi tündérmese.

A 2019-es tavasz–nyári Nora Sarman kollekció inspirációja a klasszikus zenéből és képzőművészetből ismert pasztorál zsáner, múzsája pedig a mezítlábas Marie Antoinette. A pazarlás és a pompa királynője uralkodásának csúcsán váratlanul vonzódni kezdett a pásztorok egyszerű és tiszta életmódjához, vágyakozott a vadvirágos, buja természet, az ártatlan és tiszta szerelem, de ami a legfontosabb, a kényelmes és egyszerű ruhák után. A brokátról muszlinra váltott, a hatalmas parókákat pedig szalmakalapra cserélte. A 2019-es tavasz–nyári Nora Sarman kollekcióban a tervező az alkalmiruha-készítés klasszikus technikáit eleveníti fel új szabásvonalakkal, egy új szépségideál, a mai nő számára. Ebben a kollekcióban elmosódnak a határok az alkalmi ruha, a prêt-à-porter és az esküvői viselet között, ezzel kínálva hatalmas szabadságot ahhoz, hogy a ruhákat ne csak egy-egy jelentős eseményen viseljük, hanem más darabokkal társítva újra és újra felvehessük őket. Ennek az elgondolásnak a mentén a tervező pazar csipketopok mellett különféle szoknyák számos variációját álmodta meg. A tavasz–nyári kollekció színei a tervezőre jellemző nőies színvilágot tükrözik, az angyali fehér mellett felbukkanó színek szimbolikus jelentőséget képviselnek.

A Nora Sarman ruhák a Fehér Szalonban vásárolhatók meg.

elle fashion show 2018

Még több
Magyar tervezok