JE SUIS BELLE

JE SUIS BELLE
2018.09.01. 15:40

A JE SUIS BELLE célja saját szemlélet közvetítése, egyéni karakterének megtartása, folyamatos alakítása kompromisszumok nélkül. Legújabb kollekciójukban folytatják a korábbi hagyományaik eszmeiségét, nem is feltétlenül ruhákban, hanem aprólékosan kidolgozott, részletgazdag képekben gondolkodnak, bőségesen alkalmazva különböző díszítőtechnikákat, kézimunkát, szokatlan anyagtársításokat és színkombinációkat, erős színeket.

A Je Suis Belle-nek a nőkhöz fűződő viszonya intim és interaktív: megfigyelik őket, és élettörténeteikből, egyéniségeikből, kissé szabálytalan, különleges karaktereikből építik fel a kollekciók inspirációs vázát. A brand eszmei közössége nyitott és befogadó szellemiségre, személyiségek inspiráló párbeszédére épül, nem egalizálja, hanem kibontakoztatni törekszik az egyéniséget. Öltözékekkel karaktereket formál és fogalmaz meg.

Törekvéseik jellemzően alkotói irányúak, kollekcióikat összetett utalásrendszer mentén alakítják: minden ruha egy képzeletbeli női jellemvonást, gondolatot, gesztust vagy hangulatot testesít meg: kacagást, szabad szellemet, cinizmust, humort, hebrencskedést, kacérságot, pillarebegtetést, panaszáradatot, önbizalmat, kétségbeesést, hisztériát, gondoskodást, kreatív megvilágosodást, megnyugtató cirógatást, életörömet, boldogságot. Illúzió, szemfényvesztés, varázslat árad belőlük, emlékfoszlányok és gegek szövik át könnyeden a textíliákat, kincsek kelnek életre új kontextusban. Minél nagyobb a piac felől érkező nyomás a tempó felfokozására, annál inkább felértékelődik számukra az egyes ruhák megalkotásával eltöltött idő.

Tiltakozva az időnyomás diktálta piaci tendenciák ellen, időt szánnak a ruhák elkészítésére, egyre több kézi munkát alkalmazva. Alkotói törekvéseiket kettősség jellemzi: kortárs, modern látásmód a dizájnban, nosztalgikus hozzáállás a szemléletben.

elle fashion show 2018

Még több
Magyar tervezok