Dori Tomcsanyi

2010-ben alapított Dori Tomcsanyi márka azoknak a fiatal nőknek kínál hordható ruházatot, akik fontosnak tartják a megjelenésüket, érdeklődnek a képzőművészet iránt, szeretik az egyedi darabokat, és a minőség mellett a kényelemről sem szeretnének lemondani.

2014.03.13. 17:23
1 of 5
2 of 5
3 of 5
4 of 5
5 of 5

  2 of 5
Dori Tomcsanyi


  3 of 5
Dori Tomcsanyi


  4 of 5
Dori Tomcsanyi


  5 of 5
Dori Tomcsanyi


Ruhái megalakításakor fontosnak tartja, hogy legyen bennük személyes gesztus, ami belőle ad át valamit. Öltözékeinek egyediségéről és igényességéről árulkodik az is, hogy a kollekció alapanyagai közt mindig található kézzel festett selyem vagy saját print.

Tavaly nagy közönség­sikert arató minikollekciója után a soron következő tavaszi–nyári szezonra Tomcsányi Dóri újból a „Panel” életérzés hangulatát, motívumait értelmezte és hasznosította újra kollekciójának tervezésekor. A kezdetekkor a panel­téma gondolata szórakoztató ötletként merült fel, amiről aztán hamar kiderült, hogy rengeteg kreatív izgalmat és lehetőséget tartogat magában. Dóri saját nagyszülei lakótelepi otthonából inspirálódva gyűjtötte azokat az apró, de nagyon jellemző részleteket, finom utalásokat, amiket végül a 2014-es tavaszi–nyári kollekció ruháin megfigyelhetünk. Nagymamája asztalterítői, nagypapája autóstáskája, a nappali szobanövényei mind-mind izgalmas ötletekként szolgáltak a tervezés során, és a végeredmény igazán életteli, fiatalos kollekcióban öltött alakot.

2014. tavaszi–nyári kollekció

A kollekció két vezérszíne a korall és a türkiz, amelyeket púder, világosszürke és fehér anyagokkal hangsúlyozott a tervező. Mellettük kifejezetten erre a szezonra készültek különleges, digitálisan nyomtatott, szobanövénymintás selyemruhák is. Szabásvonalak terén a fiatalosan praktikus, ugyanakkor modern nőies formák dominálják a kollekciót.

A ruhák egytől egyig a Tomcsányi Dóritól megszokott nagy odafigyeléssel és sok-sok kézi munkával készülnek, olyan kiemelkedő minőségű anyagok felhasználásával, mint a hernyóselyem vagy az egészen modern, neonszálakkal szövött pamutok; azoknak a nőknek, akik igénylik a frissességet és értékelik az ötletességet. Márkájának 2010-es megalapítása óta Tomcsányi Dóri törekszik ezen igényeket megalapozni és ruháival meg is válaszolni. A kollekció darabjai Magyarországon a TheGardenStudióban és világszerte több helyen, valamint a márka webshopjában is elérhetők.

Jegyinformáció és jegyvásárlás ITT!

divattervezők dori tomcsanyi elle fashion show magyar tervezők tomcsányi dóri

Még több
Magyar tervezok