Octavio Pizarro

Octavio Pizarro nagy utat járt be, hogy megvalósíthassa álmát és dizájner lehessen: Chiléből költözött át Párizsba, ahol egy neves divatiskolában tanult tervezést. Itt nemcsak a francia eleganciába, hanem a városba is beleszeretett, ezért eldöntötte, hogy ide helyezi át bázisát, és megmutatja a divatvilágnak, mire képes.

2014.03.13. 17:21
1 of 5
2 of 5
3 of 5
4 of 5
5 of 5

  2 of 5
Octavio Pizarro


  3 of 5
Octavio Pizarro


  4 of 5
Octavio Pizarro


  5 of 5
Octavio Pizarro


1996-ban kapta meg az első állását: a Maison Jean Louis Scherrer tervezőasszisztense lett.

1998-ban kinevezték a Maison Jacques Fath művészeti igazgatójává, itt öt éven keresztül tervezte a kollekciókat, és bevezetett egy igen sikeres kiegészítő vonalat is. Karrierjének következő állomása a Guy Laroche volt, ahol a prêt-à-porter kollekciók tervezését irányította két éven keresztül.

Hat évvel ezelőtt Octavio új fejezetet nyitott az életében, bevezette ugyanis saját kiegészítő márkáját, amely legfőképpen az alpakka­gyapjúra és a tradicionális dél-amerikai technikák alkalmazására épült. A darabok osztatlan sikert arattak, világszerte a legjobb áruházak kezdték árusítani őket. Ezen felbuzdulva Octavio nem sokkal később belevágott saját prêt-à-porter kollekciójának elkészítésébe. Ennek során folytatta a francia sikk és a dél-amerikai alapanyagok keverését, hiszen különös tehetsége van ahhoz, hogy harmóniát teremtsen a két kontinens eltérő hagyományai között. Dél-Amerikából a legfinomabb gyapjút és a féldrágaköveket hozta magával, Franciaországból pedig a tudást, az eleganciát és az ízlést.

A márka kollekciói olyan nőknek készülnek, akik tökéletesen megtestesítik azt az extrém kettősséget, amit az Octavio Pizarro darabjaira is jellemző: kombinálják az ellentétes minőségeket. Legújabb, őszi-téli kollekcióját is a bőr és a gyapjú, a selyem és a metál, a matt és a csillogó összhangja, a világos színek és a merész megoldások jellemzik.

Jegyinformáció és jegyvásárlás ITT!

divattervező elle fashion show ELLE Fashion Show 2014 Fashion Show 2014 francia francia tervezők octavio pizarro

Még több
Francia tervezok