A 6 legnagyobb téli divattrend a szakértők szerint

Imádjuk a magukat pufikabátnak álcázó paplanokat, de nem kell minden stílustól elbúcsúznunk, amikor beüt a hideg. Megkérdeztünk 5 divatszakértőt, mi a véleményük a téli trendekről.

2019.11.29. 14:02

A személyre szabott öltözék, mint befektetés

A személyre szabott ruhadarabok akár egy életen át is kitarthatnak. „Egyre inkább az „örökké tartó gardrób” felé tart a világ, aki megteheti, olyan a darabokra fókuszál, amiket hosszú éveken át szeretni fog” – mondja Natalie Kingham, a MatchesFashion divat- és beszerzési igazgatója. „Az olyan téli alapdarabok, mint egy jó szabású gyapjúnadrág, a vastag kasmírpulóverek és a klaszikus fehér ing biztosan sokáig jók lesznek”. Ida Petersson, a Browns beszerzési igazgatója egyetért ezzel. „Az egyik legnagyobb téli divattrend a szabók által készített ruha. Ez nem csak most, tavasszal és nyáron is jó befektetés.

Kezdd a szezont egy klasszikus blézerrel. „A blézer része a mindennapi uniformisunknak, és az egyik legtöbbet hordott darab a ruhatáramban” – mondja Lisa Aiken, a Moda Operandi divatigazgatója. Az összhatást így tehetjük modernné: „Szép megoldás erre a szezonra (és később is), ha a blézert egy övvel fogjuk össze. Nőies megközelítés azok számára, akik ódzkodnak a tradicionális öltönytől vagy nadrágkosztümtől.

Tündérmesébe illő részletek

A magas nyakak és a puffos ujjak fokozhatják a romantikus hangulatot az ünnepek alatt, különösen,  ha a blúzok, ruhák selyemből készültek és virágmintásak” – mondja Marie Ivanoff-Smith a Nordstrom divatigazgatója. Kingham Mollya Goddard és Ann Demeulemesteer kifutóinak tündérmesébe illő részleteit emeli ki. „Egy csomó tervezőnél láttunk couture szintű részleteket olyan hímzett vagy nagy tüll ruhákon, amik a mesékből nyertek ihletet” – mondja Kingham. Azt javasolja, a nőies ruhákat párosítsuk nehéz katonai bakanccsal, hogy adjunk egy vagány csavart a csini looknak.

Látványos kabátok

Hagyd pihenni a fekete kabátod és mutasd meg a szezon sztárjait: a látványos kabátokat. Mind az öt szakértőnk határozottan állítja, hogy ezek a darabok hódítani fognak, ahogy Marc Jacobsnál és Paco Rabanne-nál láthattuk. Ami az állatmintákat illeti, Kingham azt mondja, fekete nadrággal és romantikus masnis blúzokkal fogja őket párosítani. Petersson szerint „gyönyörűek a sikkes, majdnem földig érő kabátok élénk színekben, mint pélául a Rave Review felturbózott trencskója vagy Kenneth Ize fantasztikus szövetverziója rojtokkal”. Hogy ne fázzunk, érdemes rétegesen aláöltözni. Ivanoff-Smith szerint „egy színes, mintás vagy műbőr pufikabát tökéletes megoldás, hogy divatosak is legyünk és ne is fázzunk. A lényeg, hogy nőies darab fölött viseljük, mint mondjuk egy hosszúruha vagy egy blúz. A trencskók mai verziói mellett is leteheted a voksod – „Azt hiszem, soha nem láttam még olyan trencskót, ami ne tetszett volna. A személyes vonzódásomat félretéve, a tervezők tényleg megtettek mindent, hogy ebben a szezonban újra beleszeressünk ebbe a darabba, a bőr és áttetsző opciókkal.

„Imádom az oversized sherpa sziluetteket, mint a Max Mara világos teve színű, szürke vagy elefántcsontszín kabátjai. Ez egy klasszikus befektetés, amely minden lookot felemel, a jóga nadrágtól a farmerokon át a ruháig” – mondja Erica Russo, a Blloomingdale elnökhelyettese.

Az új kötöttáru

Nem kell kétszer mondani, hogy bújjunk nagy, meleg pulcsikba télen, de Russo és Aiken mindketten arra ösztökélnek, hogy nyugodtan válassz most kicsit furcsább darabokat. „A Bloomingdale-nél imádjuk az új kötött dolgokat”- mondja Russo. Ebben a szezonban kísérletezz az élénk színekkel, a rojtokkal és a modern sziluettekkel, mint a V-formájú vállvonal. Használd ki a lehetőséget és rétegezz egymásra vékony kötött anyagokat. „A múltban az egyszerű fekete vagy fehér garbóban bíztunk, de a tervezők most egy halom dekoratív pulóverrel álltak elő” – mondja Aiken.

Egy szín árnyalatai

A tónusban tartott öltözködést az utcáról lesték el a designerek, és 2019 telén ez azt jelenti, hogy nyugodtan öltözhetünk tetőtől talpig ugyanabba a színbe. „Hihetetlenül átgondolt megközelítése ez az öltözködésnek – megnézni, hogyan passzol a pulcsid a szoknyádhoz, és mindkettő a csizmádhoz. A hatás elképesztően sikkes és elegáns” – mondja Aiken. „A barna paletta felemelkedésének tanúi vagyunk újra, gazdag, monokróm lookokban és olyan mintákban, mint a hagyományos kockák.

Átmeneti ruhák

Nem tudod elengedni a nyári divatot? Nem gond, vannak ugyanis ruhák, amik könynedek, de közben alkalmazkodnak a változó időjáráshoz. „Egy hosszú ujjú midi tökéletes az átmeneti időszakra” – mondja Ivanoff-Smith. Keresd a nehéz textileket, mint a brokát vagy a bársony, a drágakő színek és a hosszú ujjak, harisnyával és csizmával.

  

 

2019 2020 divat tél trend

Még több
Divat