Ezek lesznek 2020 legnagyobb esküvő trendjei

Környezetbarát bulik, minél több tüll és kutyák az oltárnál.

Ezek lesznek 2020 legnagyobb esküvő trendjei
2019.11.21. 08:01

Az egyre közelgő 2020-as évvel egyre több eljegyzési bulira, lánybúcsúra és esküvőre vagyunk hivatalosak, de az is könnyen előfordulhat, hogy esetleg nekünk kötik be a fejünket.

Az utóbbi évtizedekben a lánybúcsú tematikája drasztikus fejlődésen ment keresztül. Húsz évvel ezelőtt, egy lány- vagy legénybúcsú ritkaságnak számított, az esküvői ceremónia pedig szinte kivétel nélkül a hagyományos standard ételek, beszédek és rítusok szerint szerveződött.

A menyasszonyi ruha stílusa is sokat változott az évek alatt, lépést tartva és egyben reflektálva a divatvilág aktuális trendjeire. Az ’50-es években a menyasszonyi ruha szoknyája jellemzően a deréknál szűk, onnantól lefelé pedig egyre bővebbé vált, a korszak kedvenc midi szoknyáinak szabását utánozva. A nyolcvanas években egyre nagyobb divat lett a bő szoknyarész, valamint a Diana Ross és Sarah Ferguson védjegyének számító válltömés.

Ma az esküvőkre sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek, mint valaha. A ceremónia, a stílus, a díszítés és persze a menyasszonyi ruhák is folyamatosan változnak. Megkérdeztük a szakértőket, hogy melyik trendekkel találkozhatunk 2020-ban.

1.

Esküvői ruha a lagzira is

Csak egy esküvői ruha a nagy napra? Gondold újra. Ma már egyre divatosabb, hogy nem csak egy, hanem mindjárt két ruhára is igent mondhasz, ahogyan Meghan Markle is tette. A hercegné a templomi esküvője után ebben a gyönyörű Stella Maxwell ruhában jelent meg, Windsorban. Phillipa Lepley designer szerint a “pasztell elefántcsontszínű ruha uszály nélkül sokkal szexibb a lagzira, mint egy menyasszonyi ruhaköltemény. Könnyebb benne mozogni és többet mutat a testből.”

2.

Környezetbarát esküvő

Egyre kevésbé lehet figyelmen kívül hagyni a fenntarthatóságot, főleg, hogy lassan az életünk egyre több aspektusában is megjelenik a környezettudatosság.

A műanyagmentes vagy épp vegán esküvők hatalmas népszerűségnek örvendenek.

Az esküvői trendet Bernadette Chapman esküvőszervező is kiemeli. “A most házasodó párok már tudatosítják önmagukban, hogy az emberiség milyen mértékű pusztításokat okozott a környezet számára, éppen ezért igyekeznek minél jobban megvédeni.” Ha csak apróságokkal, de szeretnél hozzájárulni ahhoz, hogy minél kisebb legyen az ökológiai lábnyomod, papír alapú meghívó helyett használjátok az internetet, bátorítsátok a vendégeket arra, hogy az esemény közben csak egy poharat használjanak és igyekezzetek úgy megoldani a szervezést, hogy egy transzfer buszba beférjenek a dekorációk, virágok.

3.

Esküvői ruhák tüllel

Miután a divatheteket az utóbbi időben elárasztotta a tüll (főleg Molly Goddard – vagyis a tüll királynője – és a Ralph & Russo show-k), nem meglepő, hogy a trend átszivárgott az esküvői ruhákhoz is.

Lepley szerint a “tüll mindig is esszenciális menyasszonyi ruhaanyag volt, 2020-ban azonban még nagyobb figyelmet fog kapni.” A természeténél fogva is romantikus anyag rugalmas, így könnyű rétegeket képezni belőle, ami egy menyasszonyi ruha esetében kifejezetten előnyt jelent. “A tüll egy hangyányi couture kinézetet kölcsönöz a ruhának. Tökéletes választás, ha a menyasszony szeretne minél nagyobb, extravagánsabb ruhát a nagy napra.” – mondja.

4.

Esküvő a szabadban

Fotó: Getty Images

Talán a páratlan festői környezet miatt egyre gyakoribb, hogy a párok inkább külső helyszínen tartják meg a szertartást, még az időjárás kiszámíthatatlansága ellenére is.

A természet egyszerűségét kombinálhatjuk a belső helyszín pazar dekorációjával és elemeivel. Minden, ami egy esküvőn eddig egy bálteremben zajlott, akár a szabadban is megjelenhet.

5.

Személyre szabott ruha

Egyre több ara és vőlegény dönt úgy, hogy az esküvői hagyományokat saját, személyes elemeivel vegyíti. Gondoljunk csak Hailey Bieber esküvői ruhájára – amit Virgil Abloh tervezett – melyen az a sor olvasható: “Míg a halál el nem választ”

A közösségi média korában, minél személyre szabottabb az esküvő, annál nagyobb ovációt vált ki a vendégekből. Az Instagramon pedig garantált a gyönyörű és örökre szóló emlék.

6.

Street food ételbár

Fotó: Getty Images

Ha Jennifer Lawrence megelégedett egy szimpla street food ételbárral, akkor talán nekünk is sikerül megemésztenünk a gondolatot.

Bryony Denton-Ross esküvőszervező szerint a három fogásos menüsort jövőre felváltja egy hétköznapi ételkínálat. “A házaspárok egyszerű, de emlékezetes kulináris élményre vágynak, így inkább választanak egy kreatív ételbárt.”

7.

Városi esküvő

Fotó: Getty Images

A nagyvárosokban élő pároknak nem feltétlenül kell minden körülmények között kiszakadniuk a betondzsungelből, hogy felejthetetlen esküvőben lehessen részük.

Denton-Ross szerint a városi esküvők elsősorban a céltudatos, időhiányban szenvedő pároknak szólnak. Az esküvői piac növekedésével a városi ceremóniákra egyre több lehetőség van. A dekadens hotelek, a kastélyok, galériák is tökéletes helyszínként szolgálhatnak.

8.

Viktoriánus stílusú menyasszonyi ruha

Fotó: Getty Images/ Ellie Goulding és Caspar Jopling

Ha tetszett Ellie Goulding gyönyörű Chloé ruhakölteménye, szerencséd lesz, ha jövőre tartod az esküvőd. Lepley szerint a viktoriánus beütésű ruhák 2020-ban újra divatba jönnek.

“Sok menyasszonyok inkább romantikus, mintsem játékos ruhára vágyik, így jön képbe a viktoriánus trend. A magas nyak és a fedett kar a konzervatívabb szabásról uralkodik, közben mindenkinek jól áll, az arcot pedig a kontraszt még ragyogóbbá teszi.” – teszi hozzá a designer.

9.

Próbavacsora

A szakértők szerint a nagy nap valójában két napból áll. Ez abból is látszik, hogy a vendégek már az esküvőt megelőző este összegyűlnek, hogy megünnepelhessék a friss házasokat.

Az eredetileg amerikai szokás egyre elterjedtebb Európában is. A szokás, hogy az esti vacsora után egy helyszínen szállnak meg a vendégek, így lehetőség van egy nagy esküvői előtti bulira is.

10.

Kiskedvencek az esküvőn

Ha egy háziállat büszke szülei vagyunk, miért ne lehetne ott kedvencünk a különleges napon? Denton-Ross elárulta, hogy rengeteg gazdi szeretne virágokból koszorút vagy nyakláncot készíttetni az állataiknak, akik a ceremónián általában a gyűrű hordozók vagy valaki kísérőjeként sétálnak az oltárhoz.

bride esküvő esküvő divat lánybúcsú trend

Még több
Divat