A legfontosabb divatkiegészítőd? Az arcod!

Ékszerek, virágok és maszkok a modellek arcán a kifutókon

A legfontosabb divatkiegészítőd? Az arcod!
2019.10.11. 18:02

A divatvilág lelkesedése a maximalista stílus iránt hirtelen újjáéledt, a szépségipar a minimalista sminket gyorsan lecserélte a túlzó, csillogó arcfestékre. Úgy tűnik, az HBO nagysikerű sorozata, az Eufória még a divathónapra is rányomta bélyegét, a kifutókon strasszköveket, csillogást és különböző geometriai formákat láthattunk a modellek arcain. Az idei szezonban a designerek az arcot eülön kiegészítőnek kiáltották ki és a legkülönbözőbb módon díszítettek fel.

Az ékszerek mindig is szervesen hozzátartoztak a divathoz, pláne, ha a  Schiaparelliről beszélünk. A márka legújabb kollekciójában a modellek a szivárvány színeiben pompázó strasszköveket viseltek, melyek élénkségükkel játékos összhatást eredményeztek. A Pyer Moss kollekciójában a piros szín dominált, strasszkövekkel emelték ki az arcot, ami egyfajta túlzásként hatott az alapból is kristályokkal díszített ruhák mellett. A modellek szeme körül piros strasszkövek ragyogtak.

Schiaparelli

Pyer Moss

A Valentino szintén kísérletezett az arc díszítésével. Arany csillámokat kentek a szemöldök és szem környékére, amit arany ékszerekkel turbóztak fel. Mindezen felül számos modell arany szempillával lavírozott a kifutón.

Valentino

Valentino

Az Area kollekciójában a smink nem csak, hogy minden outfithez passzolt, de, mintha az avantgárd korszakba csöppentünk volna vissza, a modellek arcáról ékszerelemek lógtak.

AREA

 

AREA

Giambattista Valli virág alakú kiegészítőt tervezett, kifejezetten az arcra. A csokorszerűségekben néhány virágot is észre lehet venni, például fehér orchideát és rózsát is. Ezzel a kiegészítővel Giambattista Valli a feminitást és a könnyedséget emelte ki.

Giambattista Valli

Giambattista Valli

A Manish Arora az LMBTQ+ közösség előtt tisztelgett, így a kifutó szinte felrobban a színkavalkádban. Arora kollekciójában az indián kultúra egyes elemei is fellelhetők, mivel kifutó nem csak a queer közösséget, hanem Indiában az egynemű párok dekriminalizálásának első évfordulóját is ünnepelte.

Manish Arora

Manish Arora

Vivien Westwood kollekciójában Andreas Kronthaler egyik arany maszkját mutatták be, mely pasztell rózsaszín ruháival az ókori görögöket idézte.

Andreas Kronthaler maszkja Viven Westwood számára

arc area divat ékszer eufória kiegészítő manish arora schiaparelli trend valentino vivien westwood

Még több
Divat