Sad Girl Autumn: Mit jelent az év legújabb trendje?

A fekete, a burgundi és az erdőzöld uralják a kifutókat

Sad Girl Autumn: Mit jelent az év legújabb trendje?
2019.09.16. 20:42

A Hot Girl Summer (Szexi lányok nyara) nyara véget ért.

Az Instagramon több mint 600 ezer fotó alatt volt látható a #HotGirlSummer hashtag, aminek lényege a bikinis, medencés fotók posztolása, koktélok iszogatása és lényegében a totális nyári jó hangulat, jó csajként.

A rapper, Megan Thee Stallion adta a legátfogóbb jellemzést és magyarázatot ehhez az életérzéshez: “Szexi nőnek lenni annyit jelent, hogy önmagad vagy, önbizalommal teli és készen állsz a szórakozásra, te vagy a partik középpontja és mindig hű vagy önmagadhoz.”

Amikor a Hot Girl Summer öltözködési stílusról volt szó, a trend egyértelműen az élénk, ragyogó színeket, szűk, extrém szabásokat preferálta.

Habár elkerülhetetlen, hogy ne érjen véget a nyár, az Instagramon még mindig csak a #YachtLife hashtaggel ellátott fotókat látjuk.

Szerencsére a divathetekkel együtt jár az is, hogy New York, London és nemsokára Párizs utcáiról elkészülnek az őszi street style fotók. Az idei szezon divathetei során a Hot Girl Summer után kialakult egy újabb trendhullám: Sad Girl Autumn (Szomorú lány ősze)

A nyár gyászolása után a vékony, miniruhák a kifutókon földig érő, vastag textúrájú maxiruhákká, biciklis shortokká és hatalmas blézerekké alakultak át, a színes és élénk árnyalatok pedig sötéebbet, fakóbb színekké.

A Sad Girl Autumn lehetőséget ad rá, hogy a kényelmes, oversize és meleg ruhákat stílusosan hordjuk.

A letisztult vonalak és luxus anyagok előtérbe helyezésével a trend igyekszik elkerülni a fast fashion hálózatokat, ami azt jelenti, hogy bármikor visszacserélheted az őszi ruháidat, ha elérkezik a Party Girl Winter (Parti lányok tele) és a New Girl Spring (Új lány tavasza).

Az olyan divatguruk, mint Billie Bhatia, Bettina Looney vagy Alexis Forman, mind a tetőtől talpig fekete outfitekre esküdtek idén ősszel, a színek helyett inkább az anyagokkal és a textúrákkal játszanak.

Természetesen ahhoz, hogy sikkesen nézz ki, nem szükséges, hogy kidobálj mindent a gardróbodból, ami nem fekete. Az erdőzöld, a palaszürke, a burgundi, a tengerészkék és a mogyoróbarna árnyalatok mind tökéletesen beleillenek az őszi divatba.

Ez azt jelenti, hogy nincs rá szükséged, hogy teljesen felújítsd a ruhatárad, helyette inkább szerezz be pár olyan pulóvert vagy dzsekit, melyek ezekben a sötét színekben pompáznak.

Ebben a hónapban láttuk már, hogy mivel rukkolt elő Victoria Beckham, Molly Goddard és a Preen by Thornton Bregazzi is, mindannyian maxiruhákat vonultattak fel a kifutón, ami akár azt is jelenheti, hogy a Sad Girl trend talán nem csak ősszel lesz érvényes, hanem a többi évszakba is átkúszik majd.

A Hot Girl Summer – minden fantasztikus tulajdonságával együtt – hiányozni fog. Szerencsére a Sad Girl Autumn a nevével ellentétben egyelőre nem ad rá okot, hogy elkenődjünk.

Fotók, borítókép: Getty Images

2020 autumn divat street style style trend

Még több
Divat