Előadás készült Jean Paul Gaultier botrányokkal kísért karrierjéről

Most mutatják be Londonban a Fashion Freak Show előadást.

Előadás készült Jean Paul Gaultier botrányokkal kísért karrierjéről
2019.07.26. 12:22

Ezen a héten mutatják be Londonban a Jean Paul Gaultier: Fashion Freak Show színpadi előadást, amely a tervező izgalmas, néha botrányos, mégis mesés életét és karrierjét mutatja be.

Mi az a Fashion Freak Show?

Gaultier csapata szerint : „a Freak Show félig revü, félig pedig divatbemutató, extravagáns elemekkel tarkítva. Az előadás egy költői, varázslatos világba invitál minket.“ 

Lefordítva: egy színpadi show-t képzeljünk el táncosokkal, színészekkel, modellekkel valamint néhány drag queennel, akik szenvedélyes, furcsa, földöntúli karkatereket játszanak. Így próbálják érzékeltetni a tervező legimpozánsabb, legellentmondásosabb és legmélyebb pillanatait.

Fotó: Luke Austin

Hol lesz a Fashion Freak Show?

Az előadást először Párizsban mutatták be, most az Egyesült Királyságba is ellátogatott. Ha valaki a hétvégén londoni kiruccanásra készül, ezt az eklektikus előadást nem hagyhatja ki.

Mennyi ideig lesz látható? 

Július 25-től egészen augusztus 4-ig tartanak az előadások, de érdemes minél korábban jegyet váltani rá.

Mennyibe kerülnek a jegyek?

A jegyek £30-130 közötti árban mozognak, itt lehet megvásárolni őket.

Fotó: Luke Austin

Jean Paul Gaultier háttértörténete röviden:

A tervező 1952-ben született Párizs külvárosában. Karrierje 18. születésnapján, (1970-ben) indult Pierre Cardin stúdióasszisztenseként. Mielőtt eldöntötte, hogy saját divatházat alapít, egy ideig dolgozott az Esterelnek, a Patou-nak, majd visszatért Cardinhoz is. Az első divatbemutatóját 1967-ben mutatta be. A bemutató a kritikusok dicséretének és a kollekció népszerűségének köszönhetően az 1980-as évekre Gaultier az egyik legismertebb fiatal tervezővé vált. A ‘Male Object’ kollekciója évében, 1997-ben Gaultier megálmodta, hogy saját Haute Couture vonalat hoz létre, Gultier Paris néven. Karrierje kezdetétől célja az volt, hogy bemutassa, a szépségnek ezer arca van, amit világon akárhol megtalálhatunk – például egy teljesen átlagos konzervdobozban. Gaultier a fémtárgyat először karkötővé, majd a népszerű parfümjének csomagolásává alakította át.

Fotó: Gorka Postigo

divat divatház előadás haute couture jean paul gaultier london

Még több
Divat