Stella McCartney új kollekcióját a Beatles inspirálta

We all live in a yellow submarine

Stella McCartney új kollekcióját a Beatles inspirálta
2019.07.11. 12:28

Stella McCartney az embereket a zene, a divat és a színek kavalkádjával hozza össze az új kollekciójában, aminek neve ‘All Together Now’. Az inspirációt a Beatles 1968-as Yellow Submarine animációs filmje adta, a designer egy 2019 őszi/téli kapszula kollekciót hozott létre, amelyben a női, a férfi és a gyermekkollekción egyaránt a film klasszikus grafikái és a Beatles védjegyének számító ikonográfiái láthatóak. A kampánnyal McCartney igyekezett hűen átadni a filmben elhangzó melódiák hangulatát, ezért olyan zenei tehetségekkel dolgozott együtt, mint Joy Crookes, Oscar Jerome, Keyah/Blu, és Femi Koleoso az Ezra Collective-ből.

Fotó: Stella McCartney

A Yellow Submarine 50. évfordulója alkalmából digitálisan felújították a filmet, Stella McCartney sajtóközleményben fejezte ki meghatódottságát. „Úgy hatott rám ez a film, ahogyan nem számítottam rá. Főleg az ötlet, hogy hozzuk össze az embereket – ez az üzenet politikailag pedig sosem volt relevánsabb, mint most.“ A kollekcióval, és a hozzá készült kampánnyal a designer ugyanezeket az értékeket, vagyis az összetartozást és a toleranciát szeretné kifejezni, friss és merész eszközökkel. Ezeket az üzeneteket úgy fejezték ki a kollekcióban, hogy például az „All Together Now“ feliratot több nyelven is a ruhadarabokra nyomtatták, olyan szövegekkel együtt, mint az „all you need is love“ vagy „love, love, love.“ A kollekcióban a filmekből átvett jeleneteket a ruhadarabokra egyfajta művészi megjelenítéssel transzformáltak. A „Lucy in the Sky with Diamonds“ jeleneett például egy párducmintás, feminim női ruhaként álmodták meg. A férfikollekcióban, a pulóvereken és a pólókon pedig, a The Beatles pszichedelikus pop-art festményei tűnnek fel. A gyerekruhákon szintén megjelennek a Yellow Submarine motívumai. Az Eclypse tornacipő limitált kiadású változatában mini sárga tengeralattjárók díszelegnek. 

Fotó: Stella McCartney

McCartney, aki a fenntartható divat elkötelezett híve, az „All Together Now“ kollekció szőrme és bőrmentes, olyan ökobarát anyagokkal készült, mint az organikus farmer, az újrahasznosított kasmír és pamut.

ökodivat Stella McCartney the beatles yellow submarine

Még több
Divat