95 évesen halt meg Gloria Vanderbilt, a divatikon

Olvasd el izgalmas élettörténetét!

2019.06.18. 12:11

Gloria Vanderbilt divattervező, modell és az amerikai elit tagja, hétfő reggel elhunyt. A híreket a fia erősítette meg. Vanderbilt 95 éves volt.

Cooper a CNN-en, élő adásban búcsúzott el édesanyjától. A megindító megemlékezésben elárulta, Vanderbilt gyomorrákkal küzdött.

Gloria Vanderbilt 1924-ben született Reginald Vanderbilt lányaként, aki a Vanderbilt Vasutak vagyon örököse volt. Reginald szerencsejátékban elvesztette örökségének nagy részét, és meghalt, amikor Gloria még kisbaba volt. A média felkapta a hírt, Gloriát “szegény kis gazdag lány”-ként emlegették, mivel nyilvánosságra került egy gyerekelhelyezési per az anyja és Reginald nővére között. A pert végül Gloria anyja elvesztette, így a kislányt a nagynénje nevelte fel. Gloria 21 évesen megörökölte a Vanderbilt család millióit.

Gloria és nagynénje, Gertrude Vanderbilt Whitney

Gloria Vanderbilt négyszer ment férjhez: először 1941-ben, 17 évesen a hollywoodi ügynök, Pat DiCicco-hoz, majd Leonard Stokowskihoz, akitől két fia is született: Leopold és Christopher Stokowski. Ezután még két alkalommal mondta ki az igent, Wyatt Cooperrel való házasságából született Anderson Cooper.

A 70-es években Vanderbilt létrehozta saját neve alatt futó farmermárkáját, aminek védjegye mai napig a farmer zsebére írt márkajelzés.

“Ő volt a legerősebb ember, akit csak ismerek, de sajnos nem volt elég szívós ahhoz, hogy megvédje magát azoktól, akik bántották.” – mondta Cooper a megemlékezésben. “Szeretett volna minél többet megélni élete során. Át akarta élni az élet örömeit, a fájdalmait. Túlságosan megbízott mindenkiben, ami sokszor hatalmas veszteségekhez vezetett, de minden kudarc után képes volt felállni. Keményen dolgozott, mindig pozitív jövőképe volt.”

Gloria és gyerekei, Carter és Anderson Cooper

Cooper szerint, annak ellenére, hogy édesanyja szeretett volna még egy kicsivel több ideig vele maradni, tudja, hogy felkészült a távozásra.

“Voltak még tervei, festeni akart, olvasni, álmodni, de készen állt az utazásra.” – mondja Cooper, majd hozzátette, hogy Gloria Vanderbilt a családja és barátai körében töltötte utolsó pár heteit. “Minden alkalommal, amikor elköszöntünk, megbeszéltük, mennyire szeretjük egymást.”

anderson cooper divatikon farmer gloria vanderbilt

Még több
Divat