Karl Lagerfeld emléke előtt tisztelegnek a párizsi férfi divathéten

A legendás tervezőről a Grand Palais-ben emlékeznek meg.

Karl Lagerfeld emléke előtt tisztelegnek a párizsi férfi divathéten
2019.05.29. 18:04

Év elején elveszítettük a divatvilág legünnepeltebb designerét, Karl Lagerfeldet, a legendás tervező februárban hunyt el. Karrierje során kreatívigazgatóként két nagy luxusmárkáért felelt: a Chanel és a Fendi divatházakért. Szabadidejében létrehozta saját nevével fémjelzett márkáját is. Most nyáron egy különleges megemlékezés keretein belül a három divatcég együttesen ünnepli Lagerfeld hagyatékát, “Karl For Ever” (Mindörökké Karl) címszó alatt.

Az eseményre – ami a párizsi férfi divathét idején lesz a Grand Palais-ben – a készítők három kivetítőn futó különböző videómontázsokkal készülnek, amik a tervező legjobb pillanatait mutatják be. A montázsok mellett különböző interjúkat is levetítenek majd, amik helyszínét a designer 300 ezer kötetes könyvtárszobájában készítettek olyan személyekkel, akikkel Lagerfeld munkássága során együtt dolgozott.

A megemlékezést Robert Carsen opera- és színházi rendező fogja vezényelni. A tervek szerint a műsorban táncosok, zenészek, énekesek és színészek is közreműködnek, akik a tervező kedvenc művészeti alkotásait fogják feleleveníteni.

“Szeretném, hogy a “Karl For Ever” meglepő és élettel teli legyen. Derűs hangulatú ünnepléssel készülünk a megemlékezésre. “Temetés? Inkább meghalnék.” – ez volt Karl egyik leghíresebb mondása. – idézi fel nevetve Carsen. “Biztos vagyok benne, hogy komor szertartás helyett vidám, szórakoztató eseményt szeretett volna.”

A Grand Palais-nál tökéletesebb helyszínt keresve sem találtak volna, hiszen 2005 óta minden évben itt tartják a Chanel haute couture és a ready-to-wear kollekcióinak bemutatóit. Karl Lagerfeld vezetése alatt a Chanel divatház a Grand Palais-ben varázsolt el minket élethű díszleteivel és kalauzolt évről évre az olyan egyedi tematikáival, mint a szupermarket, az űrállomás vagy akár az Eiffel torony tökéletes replikája.

A “Karl For Ever” lesz a legelső nyitott megemlékezés a designer halála után. Lagerfeld nem akart nyilvános temetést, egy zártkörű ceremónián búcsúztak el tőle szerettei és közeli barátai a franciaországi Nanterre-ben. Az eseményt a hírek szerint június 20-án tartják meg, nagyjából 2500 vendéggel.

Chanel Fendi grand palais karl lagerfeld

Még több
Divat