A Gucci újabb kultúrbotrányba keveredett szikh turbánra hajazó kalapjával

"Hamis szikh turbánt árulni rosszabb, mint hamisítvány Gucci terméket vásárolni."

A Gucci újabb kultúrbotrányba keveredett szikh turbánra hajazó kalapjával
2019.05.17. 11:37

Ismét botrányba keveredett a Gucci, miután a Nordstrom oldalán 790 dollálért elkezdtek egy kék turbánt árusítani, amit még a 2018-as őszi kollekcióban mutattak be.

Érthető okok miatt a Guccy Indy turbánja nem igazán keltett jó visszhangot, egy Twitter felhasználó nyilvános posztban üzent a divatháznak, amiért az fehérbőrű modelleken mutatja be a tradicionális fejviseletet.

“Kedves Gucci, a szikh vallási turbán nem egy csinos új kiegészítő a fehérbőrű emberek számára, hanem számunkra a hit és a vallásgyakorlás egyik fontos kelléke. A modelleken csak egy szép sapka, miközben a szikh vallás a kendőt rétegenként tekeri körbe a fejen. Hamis szikh turbánt árulni rosszabb, mint hamisítvány Gucci terméket vásárolni.”

A ‘Sikh Coaliton’ nevű egyesület, egy New-Yorki emberjogi szervezet is kifejtette véleményét a Gucci legújabb kiegészítőjéről:

“A szikh turbán nem csak egy eladható termék; hanem egy vallási hittétel, ami milliók számára szent. Rengeteg ember szerint ez megsérti a szikh vallás kultúráját, miután a turbánt csak a divat kedvéért viselő emberek nem veszik figyelembe mély vallási jelentőségét.”

Még februárban, a Guccit azért kritizálták, mert olyan pulóvert árultak, aminek a nyaka egy fekete arcmaszkban végződik. Sokak szerint ez hasonló ahhoz, amikor egy fehérbőrű személy feketére festi magát. A márka elismerte és elnézést kért mindenkitől a hibáért. A témáról és a Gucci diverzitás programjáról ITT olvashatsz bővebben. Vajon most hogy mentik majd a helyzetet?

botrány gucci kultúra turbán

Még több
Divat