Így lehet környezettudatosabb a gardróbod!

Íme pár ötlet, amivel azonnal csökkentheted az ökológiai lábnyomod.

2019.04.23. 16:22

Néha a legjobb szándékunk ellenére sem tudunk változtatni rossz szokásainkon, pedig csak elkezdeni nehéz. Valószínűleg az emberek 99.99%-a szeretne környezettudatosabb vásárló lenni, ennek ellenére a legtöbben nem hajlandóak megtenni a legkisebb erőfeszítést sem érte.

A jó hír, hogy egyáltalán nem olyan nehéz elkezdeni a tudatosabb életmódot, mint ahogy azt elképzelnénk. Leírjuk azokat a lépéseket, amiket egyszerűen, mindenféle gond nélkül tudsz alkalmazni , hogy kisebb legyen az ökológiai lábnyomod.

Várásolj olyan ruhadarabokat, amik…

…újrahasznosított anyagokból készülnek

SPERRY/Kendall Mills

A műanyagszennyezés, ami az óceánokat is elérte, rengeteg figyelmet kapott az utóbbi időben. Szerencsére egyre több ruhamárka kezdett piacra dobni környezetbarát, újrahasznosított termékeket. Hazánkban az AWARE ruhamárka képviseli például a környezettudatos címet, de egy-két fast fashion bolt kínálatában is előfordulnak újrahasznosított, szezonális kollekciók.

…régi ruhákból alakultak át valami újjá

Kendall Mills

Vannak, akik a régi ruhákból teljesen új anyagokat hoznak létre, új funkciókkal. A Madewell márka például a vásárlók régi farmernadrágjait szigetelőanyagként hasznosítja újjá, amit házak építésénél fel is használtak. Támogassunk olyan márkákat, amik hasonlóképpen gondolkoznak!

… természetes szövetekből és környezetbarát módon jöttek létre

Kendall Mills

Bár az újrahasznosítás fantasztikus, az új anyagok is felhasználhatók olyan tudatos gondolkodásmód mellett, amivel csökkenthetjük az ökológiai lábnyomunkat. Vegyük figyelembe, hogy egy sima ruhadarab milyen országokban készült, mennyi vizet és káros anyagot emésztett fel a legyártása és a szállítása. Keressünk olyan ökocímkével ellátott márkákat, amik természetes szöveteket, kevesebb vizet és energiát használnak a gyártáshoz, mint például a Zola Amour.

…vagy vásároljunk környezetbarát ékszereket, kiegészítőket

Kendall Mills

A ruhadarabok mellett nem árt figyelni, hogy az ékszereink olyan helyről származzanak, ahol egyedi, de környezetbarát módon készülnek el. Rengeteg olyan tervező van, akik újrahasznosított alapanyagokból készítenek különböző láncokat, fülbevalókat, karkötőket. Amellett, hogy támogatod a környezetbarát divatot, olyan darabokra tehetsz szert, amik egyediek, éppen ezért senki máson nem fogod látni ugyanazt a fazont!

gardrób környezetbarát Újrahasznosítás

Még több
Divat