Grace Kelly ruháiból nyílik kiállítás a Dior múzeumban

A színésznőből lett hercegné és a Dior ház rajongtak egymásért

2019.04.18. 15:58

A francia kisvárosában, Granville-ben található Christian Dior múzeum legújabb kiállítása az egykori monacói hercegnő, Grace Kelly elegáns stílusa előtt tiszteleg. A ‘Monacó bája: Hercegné Diorban’ című tárlat 85 különböző ruhát mutat be a hollywoodi sztárból lett hercegné személyes ruhatárából, amit a monacói palotában őriztek már 1982 óta.

Kelly köztudottan rajongott a divatház ruháiért, már 1956-ban, III. Reiner monacói herceggel való eljegyzési partiján, amit a New York-i Waldorf Astoria hotelben tartottak, Dior mennyaszonyi ruhát viselt. Christian Dior 1957-es halála után Marc Bohan vette át a kreatívigazgatói posztot, aki rengeteg ruhát tervezett személyesen a színésznőnek. Nem kellett sok idő, hogy Bohan szoros barátságot kössön Grace Kelly-vel, és a színésznő egész családjával.

Az álomruhák mellett a kiállítás tartalmaz portrékat, parfümöket, leveleket, szkeccsrajzokat és különböző kivonatokat is, amelyeket archív felvételekből válogattak ki.

“Grace Kelly és a Dior közötti kapcsolat tökéletes és korhű képet ad a divatház helyét és betöltött szerepét illetően. Marc Bohan és a színésznő közös nyelvet beszéltek, a tervező megértette, hogy Kelly-nek egyedi stílust kell képviselnie, ami egyben elegáns is.” – fejtette ki Florence Müller divattörténész, a kiállítás kurátora. A diszkrét, de látványos estélyi ruhákhoz gyakran szokatlan részleteket vagy kiegészítő elemeket társítottak, például tollakat, vagy különleges hímzésmintákat.

A hercegnők azelőtt ritkán meg a nyilvánosság előtt, nem is készült róluk sok fotó. Grace Kelly volt az első, aki ezt megváltoztatta, részben neki is köszönhető, hogy a tervezők ma már egymást túllicitálva versenyeznek  Meghan Markle vagy Kate Middleton kegyeiért, hogy az ő ruháikban jelenjenek meg.

A ‘Monacó bája: Hercegné Diorban’ kiállítás április 27-től november 17-ig látható.

christian dior dior múzeum Grace Kelly grace of monaco hercegnő kiállítás

Még több
Divat