Az ELLE nagy 2019. tavaszi trendkalauza – 4. rész

Trendelőrejelző sorozatunkban most a párizsi divathét legfontosabb tanulságait mutatjuk meg, a peplum övtől a neonszínű állatmintákon át a balerina hatásig.

Az ELLE nagy 2019. tavaszi trendkalauza – 4. rész
2019.03.31. 12:57

Vissza a jövőbe

Felnagyított sziluettek, puffos ujjak, a nyolcvanas évek avantgárd hatásai és a space age ötvözete: a Louis Vuitton fantasztikus stílusutazásra invitál, melyben a high-tech anyagok a kézműves tudással találkoznak. Ráadás: képzőművészeti referenciák és a Memphis csoporttól nyert inspirációk!

Jeans de Luxe

A farmer egyre fényűzőbbé válik, a Miu Miu például szinte a legértékesebb szövetként kezeli. Ilyen szabásokkal, anyagtársításokkal esti és nappali viseletként is hordható, kövekkel, kristályokkal, teátrális részletekkel kiegészülve.

A peplum öv

A következő szezonban a derékvonal megint nagy hangsúlyt kap. A legjobb módja, ahogy mi láttuk, az Alexander McQueen ház ötlete: maxi övek fekete bőrből a peplum ruhák szabásvonalával, melyek a végletekig fokozzák a nőiességet.

Oversize blézerek

A Chanel széles vállú, lezser blézerekkel rukkolt elő, melyek a ’80-as éveket idézik, és igazi kult darabok lesznek!

Tetőtől talpig pliszé

A következő szezonban a ruhákat leginkább a redők formálják. És Valentino képes mindezt nagyszerű, szobrászi módon megfogalmazni. A szakmai szigor a couture játékosságával találkozik.

Napozóruhák

A fürdőruha effektek retró hatásokkal, kárpitos hangulatú virágos motívumokkal érvényesülnek, ez a leghangsúlyosabb állítás most Stella McCartney kifutóján. Visszatér a biciklis stílus, a V nyak, a kezeslábas, a sportos sziluett – mindez egy-egy darabban, ami Stella McCartney mágiája.

Széles vállak

Nincs menekvés, a válltömés visszatért, és helyet követel magának a trendek között. A Balenciaga kimondta az ítéletet: márpedig a ’80-as éveknek el kell jönniük tavasszal!

Gyerekjáték

Vitorlások, bálnák, strandok, stilizált fák, és a mindig megnyugtatóan sütő nap. Gyermeki szimbólumok és tónusok határozzák meg Thom Browne új kollekcióját, aki nem rejti véka alá azt sem, hogy visszatérni a gyermeki létbe sok félelemmel is jár, így mindezt Hannibal Lecter stílusú álarcokkal mixeli.

Flitterek

Hedi Slimane feltöltötte flitterekkel a Saint Laurent házat és előszeretettel érvényesíti a diszkógömb-hatást: a partiruha rövid, gömbölyded és nagyon csillogó!

Minták a múltból

Szofisztikált és retró stílusú virágfantáziák, nyakkendőminták, japán kimonókat idéző nyomatok és más orientális jellegek bohém ruhákon és nadrágokon: Chloé tudja, hogy mi az új lazaság!

Bőr hatás

Hermèsnél a bőr nem csak a kiegészítőkben uralkodik, sőt! Ez lesz az elem, amely életre kelti a vászonruhák, a kabátok és ujjak kifinomult részleteit, formálja a maxi szoknyák és a rövidnadrágok alakját. Fényűző, szuperlágy, mintha selyemből volna: ez lesz az új divatőrület!

Fluoreszkáló állatminták

Két trend jól összerázva ezt az eredményt hozta: a neonos állatmintákat, különös tekintettel a kígyómintára. Az Off-White kifutóján szinte felszisszentek ezek a pitonos fantáziák!

Hagyományos állatminták

Az örök trend már a 2018 őszi-téli kollekciókban is előrerukkolt, és marad tavaszra is, ahogy a Rochasnál és Alessandro del’Aquánál láthattuk.

Magasderekú nadrágok

Erőt sugárzó és nőies: Givenchynál megjelentek a nagyon magas derekú nadrágok, ahol az övekkel külön hagsúlyozzák a derékvonalat és a lefelé csúcsosodó kúp formát: a ruhatár újabb kötelező darabja, nem csak a karrierista nőknek!

Áttetsző ruhák

1966-ban történt, hogy Yves Saint Laurent először mutatott be egy átlátszó blúzt viselő modellt a kifutón. A 2019 tavaszi kollekcióban Anthony Vaccarello tiszteleg ez előtt a stilisztikai és feminista újítás előtt. A kifutón halálosan nőies nők vonultak hosszú sifon estélyi ruhákban. Szabad a csábítás!

Hatalmas táskák

Nagy, nagyobb, hatalmas! Felejtsd el a mini baget, jövő nyáron nagy szalmatáskákat fogunk lóbálni, melyek képzeletben bármikor a strandra repítenek minket!

Prima Ballerina

A tánc ihlette Maria Grazia Chiuri kollekcióját a Dior számára, mely egy sor olyan ruhát hozott a kifutóra, amik szabadságot és mozgást engednek a testnek (semmi sem feministább és „diorosabb” ennél!). A divatbemutató koreográfiáját Sharon Eyalnak köszönhettük, és olyan darabokat láttunk benne, mint a tündéri tüllszoknya, vagy a nude és fekete bodyk.

Képek: IMAXTREE

A sorozat első részét ITT, a másodikat ITT, a harmadikat ITT találjátok meg!

2019 tavasz párizsi divathét trendek

Még több
Divat