Ők öltöztetik Lady Gagát: A világ legbefolyásosabb stylist duója

2018-tól segítik kreatív ötleteikkel a sztárt

2019.03.22. 18:00

Akár a világ legnagyobb gyémántjait viseli, akár rózsaszín tollakban jelenik meg, esetleg Swarovski kristályokba borulva ragyog: Lady Gaga lélegzetelállító, Lady Gaga fenséges, Lady Gaga felejthetetlen! És hogy hogyan lehet őt öltöztetni? Elképesztő átgondoltsággal, az első gomblyuktól az utolsó szegélyig, amihez a saját elképzelései mellett sokszor divatstylistjai kreativitása is hozzátesz. Ezek a láthatatlan emberek, akik a divattrendek iránti rajongásukat képesek a sztár egyéniségéhez szabni, azok, akik Lady Gaga hatalmas és ezerarcú gardróbját az utóbbi időben összeállították. A nevük Sandra Amador és Tom Eerebout, és a Hollywood Reporter a világ legbefolyásosabb stylistjai között mutatta be őket.

Lady Gaga megjelenései tehát részben nekik köszönhetően nyerték el a tetszésünket, és hogy még jobban megszeressük őket, ahhoz jó ismerni a történetet, ahogyan a popcsillaggal egymásra találtak. Sandra Amador azóta rajongott Gagáért, mióta látta egy plexiüveg tojásból „kikelni” a 2011-es Grammy díjátadón.

Ez a jelenet teljesen megbabonázta, mondta az angol Vogue-nak. Akkoriban Amador Brandon Maxwell divattervező asszisztense volt, aki pedig a Lady Gaga szettjeit megálmodó Nicola Formichettinek dolgozott. Ugyanebben az időszakban ismerte meg Amador Eereboutot – aki szintén a „Haus of Gaga” tagja volt, azé a kreatív csapaté, akik a mai napig segítenek Gaga imidzsének alakításában – és elkezdtek ketten együtt dolgozni.

Az első fordulópont a két divatstylist számára 2012-ben jött el, amikor Brandon Maxwell lett Lady Gaga imázsformálásának első sámú felelőse. Aztán pedig 2018-ban. „Brandonnak a nagyon sikeres saját kollekcióival kellett foglalkoznia innentől fogva” – mondta Amador – „Így ezt a feladatot átadta nekem és Tomnak”.

Csodás év következett mindhármuk számára. A Csillag születik hatalmas sikerével Gaga mindenhol jelen volt, egymást érték a vörös szőnyeges események, és velük Lady Gaga lookjai, melyek közül egyik-másik szinte szürreálisan szép és emlékezetes volt: a Velencében viselt, szinte csupa tollból álló ruha, a Valentino kreáció, mely egy kék tündért varázsolt belőle, majd a fekete Oscar-ruha, amelyet az egész világ megcsodált a fantasztikus duett alatt Bradley Cooperrel. Egy olyan sztár mellett, mint Lady Gaga, a divatstylistok munkája végtelen lehetőségeket foglal magában, kötöttségek és határok nélkül, tele felfedezetlen területekkel. Biztosak vagyunk benne, hogy Gaga és a két stylist közös gondolkodása még rengeteg emlékezetes megjelenésben manifesztálódik majd!

Lady Gaga stylist

Még több
Divat