Az ELLE nagy 2019. tavaszi trendkalauza – 3. rész

Trendelőrejelző sorozatunkban most a milánói divathét legfontosabb tanulságait mutatjuk meg a tavaszra nézve, az új, friss és lezser nőiességtől a minimál hangulaton át a progresszív fluoreszkálásig

Az ELLE nagy 2019. tavaszi trendkalauza – 3. rész
2019.03.21. 16:16

Farmer és minták

Az MSGM-nél a virágnyomatok voltak a kollekció fő motívumai, méghozzá farmer anyagon. Tökéletes mix a nőies, az urbánus és a street style között! A divatbemutató felért egy pihentető utazással egy virágokkal teli paradicsomban.

Az “U” alakú kivágás

Miuccia Prada stilisztikai forradalma utazás a divatház ikonikus megoldásaihoz, melyek azonban új feldolgozásban, tökéletes vonalvezetéssel és friss részletekkel erősítik a márkát. A tervezőnő egyik új ajánlása az U-nyak, vízszintes sávval áthúzva, mely megjelenik ruhákon és felsőkön egyaránt.

Könnyed és sportos

Fluid, nagyon könnyű, és meglepően hosszú: Emporio Armani szerint az új must have darabok az aktív és sportos hangulatot emelik, melyekhez fluo színek és a lurex anyag kapcsolódnak, így megteremtve az athleisure új, szupertrendi divatját.

Félvállról

Max Mara egyértelműen kijelenti: a fókusz a vállakon van. A sziluettek az asszimetrikus nyakkivágással és az egyik vállat szabadon hagyó vonalakkal játszadnak. Ez bizony maga a szupercool nőiesség!

A szteccsruha visszatér

Szexis, sokszínű és humoros: ilyen a Moschino nő Jeremy Scott szerint. És ilyenek az új sztreccsruhák is, melyek a kis fekete helyett valami bevállalósan hipernőieset kínálnak.

Szörfiskola

Becsomagolva

Második bőr

Uniformisok

Szinte klinikai letisztultság, kissé tompa, természetes színek és geometrikus, szigorú vonalak jellemezték Jil Sander kollekcióját, mely egyértelműen a funkció fontosságára hívta fel a figyelmet.

Rétegzés

Ruhát a ruhára, blúzt a pulóverre, plusz a geometrikus minták és művészi grafikák halmozása: ez lesz a legmenőbb styling trend a következő szezonban. A jelenség Arthur Arbessernek köszönhető, kollekcióját a bécsi hagyományok, és Fausto Melotti szobrászművész munkái ihlették.

Bevetésen a gyakolró nadrág

Alberta Ferretti kifutójára friss stílus érkezett: csipkés felsővel és átvetős táskával kombinálva itt a sokzsebes, cipzáras gyakorló nadrág, ami szuper funkcionális és praktikus hangulatot idéz. A praktikus öltözet / munkás ruha már eddig is nagy trend volt, és ezek a nadrágok újabb lépést jelentenek egy másfajta szabadság utáni vágy felé.

Vinil villanások

Alessandro Dell’Acquánál az anyag áll a középpontban, és ebben a kollekcióban technikai és hi-tech elemekkel is játszik. A lakk visszatért a kifutóra, a maga határozott és szexi teljességében. Talán téged is meggyőz, hogy merj egy kis vinilt hordani!

Progresszív fluo színek

Minél csillogóbb, élénkebb és merészebb, annál menőbb – nagyjából így lehetne összefoglalni a következő szezon fő színdivatját. Készülj fel jó nagy adag fluoreszkáló ruhadarab érkeztére, akár a tetőtől talpig neon megjelenésére. Annakiki megmutatta, milyen divatos lehet az új raver mánia!

Forrás: elle.it, képek: Imaxtree

Az első részt ITT

A második részt ITT olvashatjátok

2019 tavasz milánói divathét

Még több
Divat