5+1 divat témájú dokumentumfilm, amit látnod kell

A legtöbbet akár ma meg is nézheted!

5+1 divat témájú dokumentumfilm, amit látnod kell
2019.03.11. 19:32

A divatvilág minden évszakban megújul innovatív ötletekkel elkápráztatva a nagyközönséget. De vajon mi van a kulisszák mögött? Hogy épül fel egy divatház, és kik dolgoznak egy kollekció létrehozásán? Ezek azok a dokumentumfilmek, amik minden hasonló kérdésre választ adnak és betekintést engednek a legnagyobb márkák alkotási és gyártási folyamataiba.

Helyezkedj el kényelmesen, mert jönnek a legizgalmasabb dokumentumfilmek, amiket akár már ma este megnézhetsz!

Manolo – The Boy Who Made Shoes for Lizards

Cipő, cipő, cipő és cipő. Mindenkinek kötelező film, aki szenvedélyes cipőrajongó. Nem véletlen, hogy Carrie Bradshow is odavan Manolo Blahnikért, hiszen ő a világ egyik legtehetségesebb cipőtervezője. A dokumentumfilmben a 76 éves tervező beszél az ikonikus cipőiről, a divat iránti szenvedélyéről, de megszólal néhány csodálója is, akik kifejtik véleményüket a tervező munkásságáról.

Itt tudod megnézni.

Dries

Reiner Holzemer filmkészítő egy éven át követte Dries Van Noten belga divattervezőt, így lehetősége nyílt rá, hogy megfigyelje, hogyan alkot. Van Noten, aki a médiától elszigetelve éli mindennapjait, itt bepillantást enged az otthonába is. Ez a film nem csak a retró szerelmeseinek ajánlott, hanem mindenkinek, aki szerint a divat alapszabálya, hogy nincsenek szabályok. Ez ugyanis a belga tervező mottója.

Itt tudod megnézni 

In Vogue – The Editors Eye

A Vogue a világ legbefolyásosabb divatmagazinja. Az újság 120. évfordulója alkalmából bemutatja, hogyan határozza meg a divat fogalmát a Vogue. A dokumentumfilmben megszólalnak a lap mögött az arcok, vagyis a szerkesztők és újságírók, akik életet visznek a Vogue oldalaiba.

Itt tudod megnézni. 

MADDMAN

Ismerős Steve Madden neve? Nem? Pedig ő az, aki felépített egy milliárd dolláros divatvállalatot, aminek központjában leginkább cipők állnak. Az iparmágnásnak számtalanszor kellett újra építenie a semmiből a vállalatát, mivel a hírhedt Jordan Belfort, a Wall Street farkasának legjobb barátjaként állandóan pénzügyi botrányokba keveredett. A cipők mellett a dokumentumfilm végigveszi Madden életét is, hogyan építkezett újra a bukások után, és hogyan tartotta meg az elképesztő luxust maga körül.

Itt tudod megnézni.

The True Cost

Az igazi ár című dokumentumfilm nem egy divatházról, és nem is egy tervezőről, hanem a divatipar mérgező hatásairól szól. Környezetszennyezés, embertelen munkakörülmények és mértéktelen pazarlás. Ha ezt a filmet képes valaki végig nézni, akkor biztos, hogy egy darabig elkerüli a fast fashion üzleteket.

Itt tudod megnézni.

+1

McQueen

Alexander McQueen bizonyítja, hogy egy hajszál választja el az őrültet a zsenitől. Extravagáns kollekciói felrázták a világot, nem csoda, hogy Lady Gaga kedvenc tervezője az utánozhatatlan géniusz, McQueen volt. A tervező nevét viselő film piedesztálra emeli McQueen munkásságát, alkotásait és vizuális látásmódját. Nemrég vették le a moziműsorról, de reméljük, nemsokára elcsíphetjük valamelyik tévécsatornán!

alexander mcqueen divat dokumentumfilm manolo blahnik steve madden

Még több
Divat