Virginie Viard veszi át Lagerfeld helyét a Chanelnél

A Chanel bejelentette, hogy Virginie Viard, a márka divatsúdiójának eddigi vezetője lesz Karl Lagerfeld követője a kreatívigazgatói poszton, miután a legendás tervező február 19-én, 85 éves korában elhunyt.

2019.03.08. 13:39

 

„Nem szeretek a középpontban lenni” – vallotta be a Chanel divatstúdiójának vezetője, Virginie Viard egy 2018 végén készült ELLE interjúban. Viard Karl Lagerfeld mellett dolgozott szinte a kezdetektől. Hivatali ideje a Chanelnél 1987-ben kezdődött, amikor családjának egyik barátja, Rainer herceg kamarása, ajánlotta Viardot a tervezőnek gyakornokságra. A két kreatív elme azóta elválaszthatatlan volt. Virginie követte Karlt a Chloéhoz 1992-ben és vissza a Chanelhez 1996-ban. A 2018. októberi bemutatón a Grand Palais-ben együtt hajoltak meg a közönség előtt, és a 2019 március 5-i Chanel-bemutatón, ahol az utolsó Karl Lagerfeld által tervezett kollekciót mutatták be, Virginie jött ki a végén, csak úgy, mint az idei Chanel couture shownál.

Viard elmesélte az ELLE-nek, hogyan dolgoztak együtt Lagerfelddel. A munkafolyamatok azzal kezdődtek, hogy Lagerfeld befejezett egy újabb színes ceruzával és pasztellel készített vázlatot, amiket mindig kézzel rajzolt. „Azonnal útjára indítottam a vázlatokat valamelyik vezető szabásznőnknél, képességeitől és ügyességétől függően. Vizualizáltam a bemutatót, mindent előkészítettem számára, döntöttem az anyagokról, koordináltam a csapatokat, és foglalkoztam a beszállítókkal” – mondja Virginie. „Úgy gondolok magamra, mint olyasvalakire, aki segít életre kelteni Karl vízióit”.

 

Lagerfeld még tavaly így írta le partneri kapcsolatukat: “Ő az én remek igazgatóm, Virginie Viard, a jobb kezem és a bal kezem. A kapcsolatunk rendkívül fontos, és igaz barátság és szeretet is kialakult köztünk”. Viard hozzáteszi: „Igyekeztem előre kitalálni, mit szeretne Karl. Szerettem a kedvében járni, de meglepni is néha”. Az évek során lassan megismerte Lagerfeldet, mint embert. „Nagyon érzékeny, mint minden kreatív, de nagyon odaadó, nagyvonalú is volt – bár lehet, hogy ezt nem gondolták róla az emberek” – nyilatkozta egykori főnökéről és alkotótársáról.

Sok sikert kívánunk az új kreatívigazgatónak!

Chanel karl lagerfeld virginie viard

Még több
Divat