Kiállítás nyílt Diana hercegné ruháiból a Kensington-palotában

Az angol királyi család megnyitotta a Kensington-palota kapuit a közönség számára, hogy megcsodálhassák a 20. század egyik legnagyobb stílusikonjának divatevolúcióját

Kiállítás nyílt Diana hercegné ruháiból a Kensington-palotában
2019.03.04. 21:04

Lady Diana utánozhatatlan stílusa egy új kiállítás keretein belül tér vissza, amelyet az ő öltözködésének szenteltek. A Diana: Her Fashion Story sikerének folytatásaként a királyi család újra kinyitja a kapukat, hogy a látogatók megnézhessék a Diana: Designing for a Princess (Diana: Tervezés egy hercegné számára) című kiállítást. Itt lépésről lépésre nézhetjük meg, hogyan lett Diana felejthetetlen divatikon. Ahogy a kiállítás hivatalos oldalán olvashatjuk, a visszatekintés egyik központi eleme az a ruha, amit Lady Di 1988-ban, egy bangkoki hivatalos vacsorán viselt. A ruhát Catherine Walker készítette, fejet hajtva a tradicionális thai chakkraphat, azaz a helyi viselet előtt, és Lady D virágkoszorúval a hajában viselte. Ezt az értékes darabot a chilei Museo de la Moda Fondation-tól kapta kölcsön a Kensington-palota.

A kiállításon egyébként nem csak ruhák szerepelnek. Legalább ennyire értékes az a nyolc vázlatrajz, amit David Sassoon készített a számára. A rajzokon átsejlik az az álomszerű megjelenés, ami mindig is jellemezte Lady D-t.

A Diana: Designing for a Princess installációit látva megtorpanunk majd annál a rajznál, melyen a hercegné egyik legemlékezetesebb ruhája szerepel, méghozzá a herceggel közös 1981-es nászútjáról, csakúgy, mint az 1989-es estélyi ruhánál, vagy a fehér sifon kismama ruhánál, amit akkor viselt, mikor Harryvel volt terhes. Kihagyhatatlan kiállítás, ha Londonban jársz, mely bizonyítja, hogy a hercegnő nem egyszerűen csinos volt, hanem fontos üzeneteket közvetített a divat segítségével.

diana hercegné kensington-palota kiállítás lady d london

Még több
Divat