8 azonnal viselhető összeállítás a New York-i divathétről

A ready-to-wear bemutatókon komolyan vették a hordhatóság kívánalmát

8 azonnal viselhető összeállítás a New York-i divathétről
2019.02.12. 14:46

A divatbemutatók hónapja az az időszak, amikor a legtöbb új inspirációt kapjuk, hogy a kifutókon látott összeállítások alapján otthon, a saját ruháinkból is szuper szetteket válogassunk össze, vagy kiegészítsük őket valami újjal. Ám hiába a kreativitás, a lélegzetelállító szövetek és a különleges szabásminták, azért azt mindenki tudja, hogy nem minden, dizájnerek által megálmodott look való a mindennapi viseletre. A ‘Ready-to-wear’ show-knál azonban kifejezetten elvárás a hordhatóság, ami azt jelenti, hogy ha nem is az egész szettet együtt, de egyes darabokat mindenképpen máris felvehessünk az utcára vagy egy nagyobb alkalomra. Mutatjuk a nyolc legszebb és leghordhatóbb ruhaösszeállítást, amit a New York divathéten láttunk!

1. Nanushka

A magyar szármázú tervező, Sándor Szandra már nagyon régóta az ELLE egyik kedvence, főleg a különleges gyapjú felsők és a spagetti pántos szaténruhák miatt. Ez a ruha csodásan kombinálja a kettőt, a végeredmény egy napsütötte, narancs árnyalatban pompázó szett.

2. Adeam

Habár még javában tart a tél, nem mindenkit kapott el a pufikabát járvány. Ha a sikkes öltözet a legfontosabb számodra még a sarkvidéki időjáráskor is, ez az Adeam kabát tökéletes választás lehet. A kockás minta a 70-es évek trendjeit idézi, a deréköv az alapvetően maszkulin kabátnak nőies sziluettet ad, a bőr mandzsetta és gallér pedig ellenállóbbá teszi ezt a finom darabot.

3. Self-Portrait

Csak azért, mert február van, még nincs vége a parti szezonnak. Az ‘A’ vonalú szoknyák és ruhák helyett egy hosszabb, strukturáltabb ruha megfelelőbb. Ez a maxiruha minden, amire csak vágyunk, aszimmetrikus, gyönyörű, gazdag anyagú, a nagy vállforma pedig még extrábbá teszi az egész ruhát.

4. Longchamp

A fagyos időjárás ezekben a napokban olyan, mint egy büntetés. De talán még a rossz időt sem bánnánk, ha ebbe a krokodilbőr hatású overállba lennénk betekerve, még mielőtt az állatminták kimennének a divatból.

 

5. Khaite

A Khaite viszonylag új márkának számít a divatvilágban. Egyes hollywood-i sztárok azonban már felfedezték maguknak. Idén februárban volt a debütáló divatbemutatójuk New York-ban, és nem okoztak csalódást. A kedvencünk ez az összeállítás. A fodrok, a lábat megnyújtó bőrnadrág, és a hatalmas gombok megdobogtatják a szívünket!

6. Kate Spade

Kate Spade tavalyi tragikus halála után a márka megőrizte a tervező kreatív és vizuális látásmódját. A bemutatót az élénk színek dominálták, a mi kedvencük ez a lila, leopárd mintás összeállítás.

7. Hellessy

Erre az amerikai márkára érdemes odafigyelni! A Hellessy show idei kollekciója a mintás és csillogó estélyi ruhák jegyében zajlott. Ez az összeállítás szemet kápráztató, a monokróm, piros szett 2019 egyik legtrendibb darabja lesz.

8. Alexander Wang

Nagyon örülünk, hogy Alexander Wang leszögezte: a kombinéruhák nem mennek sehova. Sőt, egy hatalmas boyfriend inggel és garbóval kombinálva ez egy olyan összeállítás, amit nem felejtünk el idén, sőt, mi is beépítjük a ruhatárunkba.

divathét hordható new york fashion week ready-to-wear

Még több
Divat