Az első transznemű tervező a New York-i divathéten debütált

Az áttörés régen várat magára

Az első transznemű tervező a New York-i divathéten debütált
2019.02.06. 22:00

A divatvilágban komoly előrelépés történt a sokféleség irányába: a New York-i divathéten debütált a világ első nyíltan transznemű tervezője. Pierre Davis egyébként Los Angeles-i illetőségű és a márkáját „No Sesso”-nak (nem nélkül) nevezte el.

A 2015-ben alapított márka gendersemleges és inkább szakaszokat, mint kollekciókat mutat be. Bizarrul izgalmas dizájnjait, amelyekben keverednek a tradicionálisan nemekre osztott öltözködési toposzok, viselte már Erykah Badu és Kelela is sok már híres rajongó között.

A CFDA (Divattervezők Tanácsa), amely több mint 500 tervezőt és alkotót tömörít és erősen támogatja a sokféleséget a szakmában, múlt hónapban jelentette be a No Sesso bemutatót, azt állítva, hogy az „történelmet csinál” a New York-i divathéten.

Egy olyan iparágban, mely hagyományosan a kreatívok befogadó és elfogadó bázisa, a transznemű tervezők áttörése már régen várat magára.

View this post on Instagram

Cyber week deals all week 🤖 Shop nosesso.net now!

A post shared by NO SESSO (@nosessola) on

Davis azt mondta a CFDA-nak, hogy reméli, a No Sesso „arra inspirálja az embereket, hogy közösségbarátibb módon gondolkozzanak és észrevegyék, hogy nem minden az esztétika és az eladás. A divat az emberségről is szólhat”.

Hozzátette, fontos, hogy „mindenféle identitású ember esélyt kapjon. A pálya sajnos nem kiegyenlített a világban, és a divatvilágban sem”.

Habár pozitív lépés történt a szélesebb képviselet szempontjából a divatiparban, Davis ragaszkodik hozzá, hogy ne ez határozza meg a munkáját. „Csak szeretném megmutatni a munkámat. Meg vagyok illetődve és boldog vagyok, hogy bemutatóm lesz a divathéten”- nyilatkozta a show előtt.

no sesso pierre davis tervező transznemű

Még több
Divat