8 trend, ami bejön 2019-ben… és 6, ami kimegy

Az amerikai ELLE a Nordstrom, Saks Fifth Avenue, Net-a-Porter és egyéb meghatározó divatüzletek- és portálok szakértőinek véleményét kérte ki arról, mi fog tarolni 2019-ben, és mi az, amit egy időre elfelejthetünk.

8 trend, ami bejön 2019-ben… és 6, ami kimegy
2018.12.23. 18:10


JÖN: Bézs

„A bézs egész tengere árasztja el az üzleteket” – mondja Elizabeth von der Goltz, a Net-a-Porter globális vásárlási vezetője. „Jó lesz kísérletezni a különböző árnyalataival egy öltözéken belül, és a különböző anyagokkal, mint a bőr, selyem és len”. Aki nem szeretne tetőtől talpig bézst, vegyen fel hozzá gyönyörű pasztelleket.


JÖN: Feltűnő kistáskák

„Ezek lesznek 2019 legfontosabb kiegészítői” – mondja Roopal Patel, a Saks Fifth Avenue divatigazgatója. „A fényűző és letisztult megjelenésűek tökéletesek mindennapi táskának”.


JÖN: Kézműves darabok

Ahogy a hőmérséklet emelkedik, úgy számíthatunk egyre több kézműves részletre. „Semmi sem olyan nyárias, mint a makramé vagy a horgolt holmi. Missonitól Isabel Marantig a kifutók tele voltak kézzel készített anyagokkal, amit imádni fognak a vásárlók tavasztól” – mondja a Barneys New York divatigazgatója, Marina Larroude.


JÖN: Neonok és pasztellek

„A szezon színe bármely világos neonszín” – mondja Larroude. „Befektethetünk például egy keresztpántos kistáskába, ami ilyen színű, hogy meglegyen a kellő frisseség a ruhatárunkban. „A pasztellek is nagyot mennek 2019-ben”, teszi hozzá Maud Barrionuevo, a 24.Sévres globális vásárlás- és értékesítési igazgatója. „Lágyabb, nőies árnyalatokra számítok, különösen a szürke, hideg hónapokban”.


JÖN: Munkaruha stílus

„A divat és a praktikum találkozik a munkaruha sikkben” – véli van der Goltz. „Számítsunk sok khaki színű, nagy zsebes gyakorlónadrágra, pamutingre. Emeljük a trendet a következő szintre és vegyünk fel munkásoverallt – hatékony, kényelmes és cool!”


JÖN: Friss szabászat

„A friss szabászat 2019 mottója” – mondja Shannon Shafer, a Nordstrom vezető divatigazgatója. „És a frissesség az öltönyök illetve kosztümök esetében lazább rétegekben és sziluettekben mutatkozik meg.


JÖN: Bőr

A bőr és a műbőr egyaránt nagy pillanatokat él meg, és nem csak a kabátokban, mondja Schafer. „A fekete alap, habár a barnák, tüzes vörösek és a fehér előre mutatóbb. A matt és a csillogó bőrök egyaránt relevánsak, hétköznapi és alkalmi viseletként egyaránt.


JÖN: Állatminták

Már 2018 őszén sokat láthattunk belőlük, de a 2019-es tavasz még több és látványosabb állatmintát hoz. A tervezők előveszik a pitont és a leopárdmintát, néha virágmintával párosítva. Keressük a játékos nyomatokat nőies blúzokon, átkötős ruhákon, szandálokon és magastalpú cipőkön!”


MEGY: Fodrok

Ha már fodor, akkor legyen lazább, fluidabb, mint egy hosszú ruhán, például, javasolja Schafer. „Egy ilyen verzió jó lehet nappalra vagy estére is, leginkább telített, világos színekben, ahogy a Balenciaga ’19 tavaszi bemutatóján láthattuk.

MEGY: Oversize dzsekik

Larroude szerint „Ideje búcsút mondanunk az erős vállaknak és a nagy, válltöméses dzsekiknek. Tavaszra ez a look túl kemény és szigorú”.


MEGY: Tetőtől talpig egy márkában

A szakértők egyetértenek abban, hogy ennek tényleg vége. „Úgy kinézni, mint aki most lépett le a kifutóról, nem olyan inspiráló, mint egy hozzáértő módon válogatott összeállítás, amiben luxus, vintage és korábbi szezonból származó darabok is felbukkannak” – mondja Barrionuevo. Larroude is ezt a szellemiséget hirdeti: „A túlságosan kimódolt street style összeállításoknak vége. 2019 tavaszán a nő pallérozott, elegáns és kifinomult”.


MEGY: Ejtett vállak

„Viszlát, ejtett vállak” – mondja Patel. „2019-ben inkább a félvállas megoldások és a szexi, pánt nélküli sziluettek uralkodnak”. A Shopbop divatigazgatója, Caroline McGuire szerint „Az ejtett váll stílus szerintem mindig megmarad laza tavaszi-nyári lehetőségnek, de 2019-ben modernebb és ötletesebb sziluetteket láthatunk”.


MEGY: Combcsizmák és tűsarkúk

Ami a cipőket, illeti, úgy tűnik,  „kevesebb combcsizma, de több térdig és lábszárközépig érő csizma!” – mondja McGuire. „A klasszikus tűsarkú mindig ott lesz nekünk, de a 2019 tavaszán uralkodó sportos szandál trend alatt vakációzni engedjük a lábunkat és otthon nagyjuk a magassarkút”.


MEGY: Hétköznapi sportruházat

„Valószínűleg kevesebb kapucnis pulcsit és atlétatrikót látunk majd a kifutókon, és a bomberdzsekiket ismét a blézerek váltják fel”- mondja Patel. „Az egyszerű sportruházat csak szórványosan jelenik meg. A tréningnadrágok, melegítőruhák és sportcipők megemelt, elegáns módon jelennek meg 2019-ben”.

2019 in jön megy out trendek

Még több
Divat