Chanel és az ősi Egyiptom

Karl Lagerfeld a New York-i Metben tartotta legújabb bemutatóját

2018.12.06. 10:32

A Chanel lett a második divatmárka, amely valaha a New York-i Metropolitan művészeti múzeumban tartott bemutatót (az első még Valentinoé volt a ’80-as évek elején).

A francia divatház a Metiers d’Arts kollekcióját mutatta be a múzeum híres darabja, a denduri templom előterében.

Karl Lagerfeldet egyértelműen inspirálta a helyszín: az ősi Egyiptom témája határozta meg a kollekciót. És ezt annyira direkt módon mutatta meg a közönségnek, hogy pl. egy „Egypt, Egyt” című dal szolgált aláfestésnek, a modellek rétegzett, drágakőből kirakott gallér-nyakláncokat, és a fáraókat idéző kerek mellvérteket viseltek, kiszögellő vállakkal.

A mintákon az ősi Egyiptom jelképei, mint a skarabeuszok, a lótuszvirágok és az amulettek jelentek meg. A sminkek a Hórusz-szem előtt tisztelegtek.

A kollekció olyan sok aranyat tartalmazott, hogy időnként még a modellek lábát is megmártották benne.

A Chanelre jellemző ltömörebb sziluettek most hosszúkásabb formát öltöttek – a szinte négyzetszerű kosztümökből a testet láttató tunikák váltak áttetsző muszlin földig érő alsó szoknyákig.

A hétköznapibb databok, mint az intarziás kötöttek és a fémesen csillogó danrágok (mint amilyet Pharrell is viselt), vagy egy denim összeállítás, amit Kaia Gerberen láthattunk, egy kicsit nyugodtabb hatást kölcsönzött az egyébként elég dekadens kollekciónak.

Karl Lagerfeld együtt hajolt meg régi kollegájával, Virginie Varddal és Hudson Kroeniggel, Brad Kroenig Chanel-modell fiával, aki azóta járja a Chanel kifutókat, nos, amióta járni tud.

Chanel egyiptom karl lagerfeld

Még több
Divat