Rózsaszirom-eső és vörös ruhák Valentino tokiói bemutatóján

Kaia Gerber és Adut Akech együtt zárták a sort

2018.11.29. 21:23

Valentino régóta tudja, hogyan kell érzelmeket vinni a kifutóra, és ez a november 28-i tokiói 2019 őszi elő-kollekció bemutatóján is így volt. Pierpaolo Piccioli kreatívigazgató csupa pirosat küldött a kifutóra és a japán kultúrát ünnepelte.

A show egyaránt úgy kezdődött és fejeződött be, hogy a kifutón csakis vörösben jelentek meg a modellek, romantikus tülltől a kosztümön át a selyemruháig. Kaia Gerber és Adut Akech zárták a sort rakott tüll ruháikban.

Ha a Valentino házra oly jellemző szín parádés felvonultatása nem lett volna elég, a fináléban vörös rózsaszirmok hullottak a mennyezetről.

Mindeközben egy zongorista és egy vonós zenekar játszott a háttérben – gyönyörű momentum!

De a ’19 őszi elő-kollekció mélyebbre mutat, mint a csinos ruhák önmagukban. Piccioli beleásta magát a japán kultúrába, mielőtt megtervezte a 90 lookból álló bemutatót. Pontosabban, a wabi-sabi inspirálta a kreatívigazgatót – azt a japán esztétikai-filozófiai vonalat, mely a változás és a tökéletlenség szépsége köré épül. A koncepciót asszimetrikus sziluettek, rakások, újraálmodott Valentino virágmotívumok nyelvére fordította le, vörös és fekete selyemfestéssel.

„A Ház ikonográfiája – a fodrok, a csipke, a díszek, a virágok, a motívumok – ezúttal a wabi-sabi interpretációján keresztül jelennek meg” – írta a márka az Instagramon.

Az eredmény egy olyan kollekció, mely hű maradt Valentino esztétikájához, miközben fejet hajt a japán kultúra előtt – ez olyan gesztus, melyről más divatmárkák is példát vehetnének, mikor külföld

2019 pre-fall kaia gerber tokio valentino

Még több
Divat