Milánói divathét – Ők bizony maradnak!

Csalár Bence divatújságíró, blogger és influenszer személyesen járt a milánói divathéten, és most megosztja az ELLE-lel legfontosabb tapasztalatait - 2. rész

Milánói divathét – Ők bizony maradnak!
2018.10.13. 10:58

Talán nem túl meglepő, ha egy szakember a divathetektől leginkább az újításokat, a meglepő megoldásokat és látványos kivitelezéseket, ötleteket várja leginkább. Egy kicsit olyan ez, mintha a jövőbe láthatnál és egy lépéssel mindenki más előtt járhatnál. Ennél csak egy dolog váratlanabb, amikor olyan csapásirányokkal találkozol a következő szezon trendjeit illetően, amelyekről azt gondoltad, hogy már rég elengedte mindenki, vagy épp kikopott a köztudatból. A Milan Fashion Week ilyen szempontból is rendkívül tanulságos volt. Soron következő Fashion Week Tour beszámolómban összegyűjtöttem néhány olyan meglepő trendet, melyek kétségkívül maradnak vagy visszatérnek 2019-ben.

Neon színek

A leszivárgás-elmélet tökéletes iskolapéldájaként is emlegethetjük mindazt, ami a neon színekkel történt az elmúlt években, elvégre luxusmárkák kezdték el egyre gyakrabban használni őket pár szezonnal ezelőtt. Aztán természetesen jött a fast fashion, majd a second hand üzletek, és így tovább. Tavaly azonban már érezhető volt a high fashionben is a visszatérés szele – elég csak a Balmain vagy a Prada őszi-téli kollekcióira gondolni, amely tele volt neonos részletekkel, megidézve egy kis rave hangulatot. A 2019-es tavasz-nyári kreációk pedig csak tovább erősítették ezt a vonalat. Így például a Hogan cipőmárka az óriási sikernek örvendő sneaker vonalat meglovagolva alkotta meg a csupa neon színből álló tavasz-nyári kollekcióját, reflektálva Venice Beach hangulatára. Természetesen az előző írásomban említett márkák sem kerülték el ezt, hiszen a Coccinelle, valamint a Furla is megbolondította egy-két erős neon árnyalattal a legfrissebb darabokat.

Platformos cipők

A vastagabb talpú cipők iránti őrület új korszaka szerintem valahol Stella McCartney ikonikus lábbelijénél kezdődött, majd a Balenciaga 2018 tavasz-nyári kollekciójánál csúcsosodott ki, melyet a mostanában a kissé trashy összhatást meglovagoló márka egy platformos crocs formájában nyilvánított ki a Paris Fashion Weeken. Tekintve, hogy az elérhető árú márkák is ontják magukból a hasonló jellegű cipőket, a korábban felvetett elméletet követve azt gondolhattuk volna, hogy 2019 nyarán már aligha lesz a gardróbunk állandó és bebetonozott tagja egy ilyen pár cipő. Tévedtünk!

 

Palazzo nadrág

Az itt látható kis listám egyik legizgalmasabb tagja a palazzo nadrág, amely bővebb fazonját tekintve már eleve erősen alkattípushoz van kötve, hiszen egy tipikusan olyan viseletről van szó, amelyet jelentősen meghatároznak a viselő arányai. Alkattól függően egy alacsonyabb hölgyet csak még jobban összenyomhat, kövéríthet vagy vastagíthatja a lábakat. A Max Mara alapvetően az időtlen stílusáról híres, így már-már örök visszatérő a márka életében a palazzo, ráadásul ha valamikor, akkor a kellemes tavaszi napokon igazán jó választás lehet bármilyen alkalomra. A Max Mara 2019-es tavasz-nyári darabjai közül természetesen ez a fazon sem hiányozhat. Színek tekintetében pedig kifejezetten üdítő volt a sötétebb tónusok közül kiemelkedő élénk sárga szín. Mutatom is!

 

Csalár Bence, fotók: Andorka Gergő / Sony

2019 tavasz milánói divathét trend

Még több
Divat