Ismerd meg az ELLE Fashion Show modelljeit! – 4. rész

Fiatalok, dinamikusak, sokfélék: ismerd meg a modelleket, akiket az ELLE stábja kiválasztott a nagy eseményre!

Ismerd meg az ELLE Fashion Show modelljeit! – 4. rész
2018.09.27. 13:47

NÉV: FÁBIÁNCSICS ALEXANDRA

Életkor: 23 ügynökség: ICON MODEL MANAGEMENT

 

Milyen fontos bemutatókon, kampányokban szerepeltél eddig?

Az elmúlt években nagyon sokat dolgoztam külföldön (Japán,London,Miláno stb). Ez idő alatt úgy érzem ,hogy a kiemelkedőbb munkáim közé a következő showkat\munkákat tenném: GIORGIO ARMANI, EMPORIO ARMANI es MONCLER.

Hogyan fedeztek fel?

Egy eseményen találkoztam az ügynökömmel, aki odajött hozzám és megkérdezte,hogy érdekelne-e a modellkedés. Engem érdekelt nagyon a szakma, szüleim támogattak benne, így nem vártunk sokat,belevágtunk.

Melyek modellkarriered legmeghatározóbb momentumai?

Az Armani show volt az egyik legmeghatározóbb momentum az eletemben! Hihetetlen jó érzés volt egy ilyen zseniális tervezőnek a kifutóján sétálni!

Kik a kedvenc tervezőid?

Virgil Abloh, Anthony Vaccarello, Maison Margiela.

Mik azok a beauty termékek, amik mostanában nem hiányozhatnak a táskádból?

A táskámból a Papayas ajakbalzsamom sose hiányozhat!

Van-e esetleg varázsmondatod, mantrád, kabalád, ami segít, mielőtt kilépsz a kifutóra?

Megcsinálod, nem fogsz elesni! 🙂

Hogyan készülsz az ELLE Fashion Showra?

Edzéssel és sok pihenéssel! Es termeszetesen szívvel-lélekkel!

 

NÉV: SZOBOSZLAI BELLA RÓZA

Életkor: 15, ügynökség: ICON MODEL MANAGEMENT

 

Milyen fontos bemutatókon, kampányokban szerepeltél eddig?

Fina, Zoób Katti, Marie Claire, Daalarna,Budapest Central European Fashion Week, Turizmus Summit, Tóth Bori, Galla, Symbol jeans, Fem Cafe

Hogyan fedeztek fel?

Egyik ismerősöm is az Icon Model Management ügynökségnél modellkedik, az ő javaslatára kerestek meg.

Melyek modellkarriered legmeghatározóbb momentumai?

Jelenleg nincs ilyen ,mert még nem voltam külföldön,ahol a nagybetűs modellkedes zajlik. Nagyon fiatal vagyok, igy még van időm bőven 🙂

Kik a kedvenc tervezőid?

Tóth Bori, Tomcsányi Dóra , Abodi Dóra

Mik azok a beauty termékek, amik mostanában nem hiányozhatnak a táskádból?

Ajakápoló, kézkrém, rágó. Ezek minden esetben megtalálhatóak a táskámban !

Van-e esetleg varázsmondatod, mantrád, kabalád, ami segít, mielőtt kilépsz a kifutóra?

Az Erő velem van!

Hogyan készülsz az ELLE Fashion Showra?

Sokat pihenek, igy frissen es sok energiával tudok részt venni a bemutatón!

 

NÉV: HOLLÓSI DÓRA

Életkor: 15, ügynökség: ICON MODEL MANAGEMENT

 

Milyen fontos bemutatókon, kampányokban szerepeltél eddig?

European Fashion Union – EFU 2017, Budapest Central European Fashion Week – BCEFW 2018 divatbemutatókon, NUBU nyári kollekció kampányban, Symbol Jeans kampányban, és Inq Concept fotózáson.

Hogyan fedeztek fel?

Az interneten fedeztek fel , rámírtak az ügynökségtől, de először nem hittem el, hogy komoly a megkeresés. Nagyjából 1 éven keresztül probálták velem felvenni a kapcsolatot, mire én válaszoltam. Akkor elgondolkodtunk, hogy mi legyen és együtt a szüleimmel visszaírtunk, majd megbeszéltünk egy találkozót, ami elég jól sikerült.

Melyek modellkarriered legmeghatározóbb momentumai?

A Budapest Central Europien Fashion Week a Várkert Bazárban és a portfólió fotózások.

Kik a kedvenc tervezőid?

Szeretem a Nubu, Nanuska és Sármán Nóra ruháit.

Mik azok a beauty termékek, amik mostanában nem hiányozhatnak a táskádból?

Alapvetően nem szoktam sminkelni, de talán ami néha megtalálható nálam, az az átlátszó szemöldökgél.

Van-e esetleg varázsmondatod, mantrád, kabalád, ami segít, mielőtt kilépsz a kifutóra?

Mindig úgy képzelem el, mintha egy New York-i divathéten vagy egy Victoria’s Secret Fashion Shown lennék és így mindig a maximumot hozom ki magamból.

Hogyan készülsz az ELLE Fashion Showra?

Odafigyelek az étkezésemre, korábbi videókat nézek a divatbemutatóról, és megnézem milyen tervezők jönnek idén.

 

NÉV: JAKAB VIKTÓRIA

Ügynökség: ICON MODEL MANAGEMENT

 

Milyen fontos bemutatókon, kampányokban szerepeltél eddig?  Melyek modellkarriered legmeghatározóbb momentumai?

Szinte az első pillanattól kezdve lehetőségem volt külföldön is bizonyítani, ez által mind az európai, mind az európán kívüli divatheteken való részvételekkel is büszkélkedhetem, ami által többen megismerhettek. A legelső párizsi fashion weekem volt az egyik legmeghatározóbb számomra, hiszen az volt a kifutón való debütálásom, ami után szépen lassan talált meg a többi lehetőség is. Akkoriban a legjelentősebbnek a Comme Des Garcons showja számított, amivel nagyon sok fórumra bekerültem, sorban hívtak vagy írtak az ismerőseim, hogy minden az én fotómmal van tele sőt az utcán még fotósok is szaladtak utánam egy kép erejéig, hogy publikálhassák. El sem hittem, hogy ilyen a való életben is létezik, nem csak egy “Az ördög Prádát viselben/Szex és New Yorkban” látott jelenetet élem épp át. Nagyon szívesen emlékszem még vissza a Lanvin, Fendi vagy Nicopanda bemutatókra is, a mostani szezonban Londonból pedig pl.: a Natasha Zinkora, ahol találkozhattam Winnie Harlow-val vagy a Richard Quinn-re, aki elérte, hogy még az angol királynő is jelen legyen a showján! Nem semmi! Ami a fotózásokat illeti, több magazinban és kisebb-nagyobb kampányban is volt alkamam már közreműködni, amit most jelenleg nagyon várok, az egy DIOR kampány lesz, ami miatt az egész stáb egyenesen Szingapúrig repült. Végül pedig, de nem utolsó sorban, őszintén mondhatom, hogy imádom az itthoni fashion dayseket! Ugyan Magyarországon kevesebbet állok a kamera előtt, de a kifutós munkákon mindig jelen vagyok. Óriási pozitív energiát ad nekem a tudat, hogy itthon ennyire támogatnak bennünket, posztolnak rólunk, számítanak ránk. Nagyon szeretek a szervező csapattal dolgozni, külön kiemelném Dóra Krisztát ( az ELLE Fashion Show koordinátora ) és a csapatát, akikkel mindig külön élmény a munka. Ilyenkor van lehetőségem találkozni a magyar tervezőkkel és a többi modellel is, akik közül jó néhánnyal, már baráti viszonyt ápolhatok.

Hogyan fedeztek fel?

Bevallom őszintén, engem régebben sosem érdekelt a modellkedés. Mivel már akkoriban is magas, nyúlánk, vékonyka alkat voltam, mindig kaptam a klisés kérdéseket hogy kosarazom vagy modellkedem-e? Sportolni akkor még nem igazán szerettem, és ami még ennél is rosszabb, általában görnyedten jártam, mivel az összes barátnőm alacsonyabb volt nálam, így szóba sem került ez a téma. Vicces tény, hogy mostanság a magas modellek között mindig én vagyok a legalacsonyabb, úgyhogy most már úgy kihúzom magam, ahogyan csak tudom, a magam 179 centijével. Aztán, amikor felkerültem Pestre a szini iskolám miatt, az egyik ügynökség megkeresett egy közösségi oldalon, hogy tetszik a karakterem, el tudnák velem képzelni a közös munkát, én pedig úgy voltam vele, hogy miért ne, nincs mit veszítenem. Nagyon készültem rá, de sajnos általuk negatív tapasztalatban volt részem, így eldöntöttem, hogy én egyáltalán nem szeretnék ezzel foglalkozni… Tanácsom azoknak, akik most szeretnék ezt elkezdeni: nagyon fontos, hogy megfelelő anyaügynökséget találjanak, mert a későbbiekben ők lesznek azok, akikre mindenben számíthatnak! Ekkor hozott össze a sors (hál’Istennek!) a mostani ügynökségemmel, ami már akkor is az egyik legnagyobb névnek számított a szakmában, így természetesen nem tudtam nemet mondani egy személyes találkozóra. Erre már egyáltalán nem készültem, bíztam a karmában, lesz, ami lesz alapon. Aztán minden úgy lett, ahogy lennie kell. Az első perctől kezdve egymásra hangolódtunk, ami azóta is töretlen. Nagyon sokat köszönhetek nekik, mind az ügyökségem vezetőjénének, mind a bookereknek, nagyon hálás és boldog vagyok, hogy elindítottak a pályán,s azóta is egyengetik az utamat……., hogy büszkén mondhatom, hogy az ICON családjába tartozom.

Mik azok a beauty termékek, amik mostanában nem hiányozhatnak a táskádból?

Ezen a téren vannak még hiányosságaim. Többször kellene divatmagazinokat olvasnom! Néha fellelkesülök és olyankor beszerzek 1-2 dolgot, amit épp a beautyszerkesztők ajánlanak, de nincsenek konkrét kedvenceim (vagy mindig más). Egy tippem van, ami ugyan nem termék, de szénsavmentes ásványvíz mindig van nálam, hogy kívül-belül állandóan hidratált legyek. Ha mindenképp mondanom kellene valamit, akkor viszont kettőt emelnék ki. Mivel elég érzékeny a bőröm, sokáig kerestem a megfelelő kozmetikust, akit meg is találtam Bistei Barbara személyében, aki az IMAGE Skincare termékeivel dolgozik, amikért rajongok! Az első tippem egy fényvédő krém lenne, amire az arcomnak nap mint nap szüksége van, hiszen UVA és UVB sugárzás ellen is véd (tehát nem csak a napsütésben, hanem bármilyen környezeti hatástól). Egy húzósabb időszakban pedig (pl.: fashion week casting+bemutató hét) mindig van nálam a bőrítpusomnak megfelelő arclemosó. (sosem fekszem le sminkben vagy “koszos” arccal, szerintem ez az egyik legrosszabb, amit tehetsz a bőröddel!!!) Ami a sminktermékeket illeti, nem igazán használok a hétköznapokban, mert szeretem, amikor ilyenkor tud pihenni a bőröm, de ha SOS kellene valahol megjelennem, akkor a szemem alatti bosszantó kis karikákat biztosan eltüntetném egy Annemarie Börlind korrektorral, majd a szempilláimat lehellet vékonyan kiemelném egy szempillaspirállal. (újabb tipp, ami eszembe jutott az írás közben: régebben ricinus olajjal kentem be a szempillámat és a szemöldökömet, hogy gyorsabban nőjön.) Egyébként a természetes, mindenféle kemikáliáktól mentes (lehetőség szerint vegán) termékek híve vagyok! –

Van-e esetleg varázsmondatod, mantrád, kabalád, ami segít, mielőtt kilépsz a kifutóra?

Hogy el ne essek a cipőben… :))) Csak viccelek, de minden tréfának a fele igaz, szerintem ezt sosem fogom leküzdeni! 🙂 Konkrét rituálém nincsen, igyekszem mindig arra gondolni, hogy odakint az emberek, azért ülnek ott izgatottan, hogy jól érezzék magukat, megcsodálják a tervezők által megálmodott kollekciót rajtam (rajtunk). A designerek pedig azért izgulnak mellettem, hogy ezt a hatást közösen el tudjuk érni bennük, így igyekszem erre gondolni, hogy nem megfelelnem kell, hanem jó érzést vagy éppen megbotránkoztatást keltenem, azzal amilyen épp vagyok (amire épp szükségük van), hiszen azért választottak ki pont engem. Amikor pedig már kiléptem, akkor a fények, a rengeteg tekintet, olyan adrenalinlöketet ad, hogy minden kétség elszáll.

Hogyan készülsz az ELLE Fashion Showra?

Nagyon izgatottan!!! Mikor megtudtam, hogy casting lesz rá, már akkor nagyon örültem neki, mert kiszámoltam, hogy pont itthon leszek aznap, így reménykedtem, hogy sikerül is bekerülnöm. Már most várom az azt megelőző próbanapot, amikor felpróbáljuk a tervezők új kollekcióját, felállítjuk a kifutó-sorrendet, hogy élesben lehetőség szerint minden zökkenőmentesen történjen majd. Konkrét dolog nincs, amivel kifejezetten készülök, igyekszem a mindennapjaimat úgy élni, hogy bármikor készen álljak a tervezett vagy nem tervezett szituációkra, javarészt egészségesen táplálkozom és igyekszem megfelelő időt pihenni és kikapcsolódni, hogy aznap teljes energiámmal oda tudjak koncentrálni…bár egy kis koffeinre sosem mondok nemet.

 

NÉV: VARGA VIRÁG

Életkor: 18, ügynökség: ICON MODEL MANAGEMENT

 

Milyen fontos bemutatókon, kampányokban szerepeltél eddig?

Részt vettem Demeter Richard Fashion Show-n. Szerepeltem Závodi Marci LEMONADE cimű videóklippjében, illetve a Femcafe gálán, Van Graf bemutatón, AndYou magazin fotozásán és a FINA Világbajnokság ünnepségének keretében Zoób Kati divatbemutatóján.

Hogyan fedeztek fel?

Anyukám facebookon osztott meg rólam képeket. Elkezdtek írni különböző fotósok, ügynökségek. Túl fiatal voltam, de nem volt nehéz dönteni, szerettem volna ezt csinálni. Írt egy szimpatikus fotós, aki képeim alapján látott bennem valamit, és a sikeres fotózások után leszervezett egy találkozót az ICON Model Managementtel, azóta velük dolgozom.

Melyek modellkarriered legmeghatározóbb momentumai?

A fentiekben felsorolt munkáim voltak eddig a legmeghatározóbb momentumai karrieremnek, hálás vagyok értük! Lassan pedig, reméljük, elindul a nemzetközi karrierem is!

Kik a kedvenc tervezőid?

Nanushka , Szegedi Kata, Zoób Kati, Steve Madden – imádom a cipőit.

Mik azok a beauty termékek, amik mostanában nem hiányozhatnak a táskádból?

Mindenképpen ajakbalzsam! Senki se szereti a cserepes ajkakat. Egy jól fedő korrektor, enyhe árnyalatú pirosító és egy szempillaspirál.

Van-e esetleg varázsmondatod, mantrád, kabalád, ami segít, mielőtt kilépsz a kifutóra?

Egyelőre még nincsen, de lehet, hogy a mostani bemutatón kitalálok valamit 🙂

Hogyan készülsz az ELLE Fashion Showra?

Pihenek elötte amennyit csak tudok, edzek es sok zöldséget eszem, hogy a legjobb formámat nyújtsam.

elle fashion show 2018 magyar modell modell

Még több
Divat