Dizájnerinterjúk – Kata Szegedi

Innovatív, modern gondolkodás és a kontrasztok szeretete

Dizájnerinterjúk – Kata Szegedi
2018.09.25. 08:49

A KATA SZEGEDI kreációk innovatív, modern gondolkodást és a kontrasztok szeretetét tükrözik. A tervező, Szegedi Kata szívesen kísérletezik a sziluettekkel, formákkal, textúrákkal és színekkel. Fő inspirációs forrásai a kortárs művészet és a youth culture, ami a kivitelezésnél különleges szabászati megoldásokkal és egyedi anyaghasználattal párosul. Ez a játékos és könnyed attitűd jellemzi a 21. századi modern személyiséget. A KATA SZEGEDI egyike a legismertebb magyar márkáknak, viselte Nicky Minaj és Roisín Murphy is, rendszeresen mutatkozik be nemzetközi divatheteken és felkapott fashion blogokban. 2015 óta Benus Dani is állandó tagja a brandnek, akivel Szegedi Kata még a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolában ismerkedett meg.

Helsinki Fashion Week, fotó: Runway Manhattan

Mikor tudatosult benned, hogy tervező szeretnél lenni? Milyen forrásokból merítesz ihletet a munkádhoz általában?

Körülbelül 6 éves korom óta , mióta a divattervezés, mint szakma létezéséről Édesanyám felvilágosított, azóta tudatosan készültem erre. Az utazásaim, a város lüktetése, az utcakép és a művészetek különböző ágai motiválnak és inspirálnak a mindennapokban.

Milyen nőnek / férfinak tervezel?

A tudatos, az egyéniségét felvállaló nőnek és férfinak, aki nyitott, kiváncsi, határozott és őszinte.

Mik a hosszú távú terveid a márkával?

Legutóbb, július végén Helsinkiben mutattuk be a kollekciónkat, már másodjára kaptunk ide meghívást, több Vogue kiadás is méltatta a munkánkat, így a terv az, hogy Európán belül több piacot érjünk el

Miért fontos számodra a részvétel ezen a divateseményen?

Egyrészt a Société házban ez lesz az első ilyen esemény, és a ház szellemisége abszolút párosul az Elle hitvallásához, tökéletes helyszín. Szerencsére többször volt már alkalom az Elle Fashion Shown bemutatni, mindig szuper élmény volt.

elle fashion show 2018 Kata Szegedi

Még több
Divat