„A Föld és az emberek is nagyon sebezhetők” – Interjú Christy Turlingtonnal

A szupermodell és filantróp a H&M Conscious Excusive kampányarcaként nyilatkozott divatról és fenntarthatóságról

„A Föld és az emberek is nagyon sebezhetők” – Interjú Christy Turlingtonnal
2018.04.13. 11:57

Milyen érzés volt a kampányon dolgozni?

Izgalommal tölt el, hogy mindennek a részese lehetek! Amióta csak először hallottam erről a kollekcióról, nagyon tetszett az ügy, amit támogat és közben maguk a ruhák is. A divat és a fenntarthatóság többé nem feltétlenül állnak ellentétben egymással, különösen, ha egy olyan cég, mint a H&M, egy csomó időt és energiát fektet abba, hogy a megfelelő innovatív anyagokkal és eljárásokkal fenntarthatóbbá tegyék az árucikkeiket.

Mi az, ami a leginkább megfogta abból, amit megtudott a Conscious Exclusive-ról?

Lenyűgözött, hogy egy csomó fenntartható anyagot lényegében az alapoktól alkottak meg. A viragos, fémes jacquard szövetek például újrahasznosíttott poliészterből készülnek, de tapintásra, ránézésre olyan, mint a tradicionális jacquard, és úgy is mozog. Ez a fajta elkötelezettség, hogy minden darabot ilyen műgonddal készítsenek el, járja  át az egész kollekciót.

Melyik volt a legemlékezetesebb momentum a kampányfotózáson?

Szeretek Mikael Jansson fotográfussal dolgozni, mert a képei mindig nőiességet és erőt árasztanak. Gyönyörű helyszínen forgattunk, hihetetlen fényekkel, melyek szépen kiegészítették a kollekciót.

Melyik a három kedvenc darabja?

A kedvencem az ECONYLból készült sötétkék-szürke csipkeruha. A feketével hímzett törtfehér köntös is gyönyörű és nagyon elegáns, méghozzá visszafogott módon. Szeretem a zöld, hosszú ujjú virágmintás ruhát is a textillel bevont gombjaival, mert olyan keresetlen!

Hogyan hordaná őket?

Az a legjobb ebben a kollekcióban, hogy bárhol lehet viselni, mert glamúros és laza is egyben. Mindegyik darab jól működik a mindennapi életben, otthon, vagy ha este elmegyünk valahova.

Ha választania kellene valamit, amit a Conscious Exclusive kollekcióból továbbad a gyerekeinek, mi lenne az?

A virágos, fémes jaquard estélyi ruha olyan csinos és klasszikus, nézzék csak, milyen szép, a sziluettje annyira előnyös! És az újrahasznosított ezüstből készült tulipános kiegészítők is nagyon kifinomultak és időtlenek.

A H&M Conscious Exclusive kollekciója a kézműves hagyományokat és az erővel teli nőiességet ötvözi. Mit jelent az Ön számára ez az utóbbi kifejezés?

Ha az erős nőkre gondolok, akikre felnézek, azt látom, hogy ők egyforma arányban nőiesek és erőt sugárzók. A magabiztosság és az elkötelezettség szintén fontos kvalitások.

Önnek mindig sok lehetősége volt utazni, lenyűgöző helyeken járt a világ körül. Mit tanítottak ezek a tapasztalatok általában a környezetvédelemről?

Azt hiszem, ami leginkább szíven ütött utazásaim során, az nem csupán a bolygónk törékenysége, hanem az is, hogy milyen sebezhető egy csomó ember a világ minden táján a környezeti problémákkal szemben. A kettő nyilván összefonódik és hatalmas a káros hatás de vannak eszközök és tehetünk azért, hogy a Föld jobb állapotba kerüljön.

Mit gondol a divat szerepéről a fenntartható és tudatos jövő formálásában?

 A divat hatalmas szerepet játszhat – és azt kell is játszania – ebben. Az újrahasznosítás és az újra felhasználás fontos kezdeményezés az egész divatvilágban és inspiráló egyre több remekül tervezett ruhát látni, melyek ilyen anyagokból készültek. A H&M például rengeteg fenntartható megoldást kínál az embereknek szerte a világon, segít ezeket az anyagokat jobban elterjeszteni  és igényt teremteni a további innovációkhoz. Ez pedig nagyon izgalmas!

Az idei Conscious Exclusive kollekció 2018. április 19-től lesz elérhető világszerte a kijelölt H&M üzletekben és online, itthon a Váci1-es üzletben.

christy turlington divat fenntarthatóság h&m

Még több
Divat