Divathónap Á-tól Z-ig

Sorba szedtük a legnagyobb trendeket és a legtöbbet emlegetett pillanatokat a 2018 téli divatheteken – tanuld velünk újra a divatábécét!

2018.03.10. 20:40
Katt a galériára!
27 fotó

Divathónap Á-tól Z-ig

1 of 27
2 of 27
3 of 27
4 of 27
5 of 27
6 of 27
7 of 27
8 of 27
9 of 27
10 of 27
11 of 27
12 of 27
13 of 27
14 of 27
15 of 27
16 of 27
17 of 27
18 of 27
19 of 27
20 of 27
21 of 27
22 of 27
23 of 27
24 of 27
25 of 27
26 of 27
27 of 27

  2 of 27
Divathónap Á-tól Z-ig

A, Á - Állatminták. A 2018-as őszi-téli kollekciókat kétségtelenül az állatok inspirálták a nyomott mintákat illetően. Leopárd, kígyóbőr és zebraminták uralták a kifutókat Tom Fordtól kezdve Victoria Beckhamen és a Max Marán át egészen a Givenchyig (képünkön).

  3 of 27
Divathónap Á-tól Z-ig

B - Baclava, avagy símaszk. A szezon talán legmeglepőbb kiegészítőjét olyan tervezőktől és divatmárkáktól is láthattuk, mint Calvin Klein (képünkön), Preen, Alexander Wang, a Gucci és a Dior. Habár mindegyik márka darabja kissé különbözött a többitől, biztosak lehetünk benne, hogy a felsőkategóriás, kötött verzió kulcsszereplője lesz az idei szezonnak.

  4 of 27
Divathónap Á-tól Z-ig

C – Cowboy csizma. Az őszi-téli szezon kollekcióit szemezgetve vadnyugati érzés fogott el bennünket, különösképp, amikor a lábbelikre került a sor. Dolce & Gabbana, Emporio Armani, Isabel Marant és különösképp a Fendi (képünkön) darabjai közt igazán sok inspiráló és menő cowboy csizmára bukkanhatunk.

  5 of 27
Divathónap Á-tól Z-ig

D – Drónok a Dolce bemutatón. Igazán modern előrelépést láthattunk a divat világában a Dolce & Gabbana bemutatóján Milánóban. Kézitáskáikat nem modelleken mutatták be, hanem drónok segítségével. A jövő már elérte a divatot is.

  6 of 27
Divathónap Á-tól Z-ig

E - Erdő a kifutón. Karl Lagerfeld folytatja uralkodását a divat királyaként azzal a bemutatójával, amikor is hihetetlenül akkurátusan erdővé varázsolta a kifutót. A modellek az őszi leveleken sétálgatva vonultak végig a kifutón, melyet igazi fák szegélyeztek a legutóbbi Chanel bemutatón. A Chanel cserébe 100 új fát ültetett az erdőgazdaságban.

  7 of 27
Divathónap Á-tól Z-ig

F - Elle Fannig a Miu Miunál. Hollywood egyik kedvenc színésznője a divathetek utolsó napján debütált Kaia Gerber társaságában a Miu-Miu kifutóján Párizsban. Fanning nyitotta és zárta a showt bizonyítva ezzel, hogy bármikor könnyedén lecserélhetné a szélesvásznat a kifutók világára, ha akarná.

  8 of 27
Divathónap Á-tól Z-ig

G – Gucci fejek. A divathetek legemlékezetesebb pillanat talán a Guccitól származik. Meglepő és váratlan módon Alessandro Michele úgy vonultatta fel modelljeit, hogy saját fejüket hordozták végig a kifutón elindítva ezzel egy fergeteges copycat trendet az Instagramon.

  9 of 27
Divathónap Á-tól Z-ig

H – Hogyan hordjuk a kézitáskát? Úgy tűnik, hogy többé nem elfogadható, hogy szimplán csak a vállunkon hordjuk a táskánkat. Rejina Pyo (képünkön), Tory Burch, Tibi, Chanel és az Acne szerint az az új trend, ha megragadod középen a táskádat és a testedhez szorítod. Hé, senki sem mondta, hogy a divat praktikus.

  10 of 27
Divathónap Á-tól Z-ig

I - Igazolt hiányzás. A világ egyik legismertebb modellje, Kendall Jenner először hagyta ki a divathetet mióta beindult a karrierje. Habár nem kommentálta távolmaradása okát ebben a szezonban, arról viszont őszintén beszélt, hogy szeretné kicsit behúzni a féket, ami a karrierjét illeti.

  11 of 27
Divathónap Á-tól Z-ig

J – Jacquemus. Megszilárdítva helyzetét a világ egyik legmenőbb márkájaként, a Jacquemusnak köszönhetjük az egyik legemlékezetesebb bemutatót a párizsi divathéten. És ezt nemcsak az Instagram-barát dizájnnak köszönheti, hanem a névadó tervező körüli spekulációknak is. Simon Porte Jacquemus rajongóit egy új munka lehetőségével hozta lázba, és hamar elkezdett terjedni a pletyka, miszerint a Versacehoz igazol. Nagyon okos kis trükk volt, amivel ráirányította a figyelmet arra, hogy a jövőben férfiak számára is terveznek majd ruhákat a Jacquemusnál.

  12 of 27
Divathónap Á-tól Z-ig

K - Kígyóbőr csizmák. Ebben a szezonban a menő, fehér csizmák uralták az utcai viseletet, de szeptemberben a kígyóbőr csizmák átveszik a hatalmat. Zimmermann (képünkön), Rochas, Proenza, Rejina Pyo és a Coach csak néhány márka, amely letette mellette a voksát – minket nem kell meggyőzniük!

  13 of 27
Divathónap Á-tól Z-ig

L - Leopárdmintás kabátok. Az idei szezont az állatok által inspirált nyomott minták uralták, de volt valami, ami kiemelkedett közülük, különösképp, amikor elérkeztünk az outwear darabokhoz – a leopárdmintás kabát. Minden egyes város főbb kifutóin látható volt, így kétségtelen, hogy a következő szezonban mindenki ilyenben fog feszíteni az első sorokban. (Képünkön: Victoria Beckham)

  14 of 27
Divathónap Á-tól Z-ig

M – Matty Boven. Matty Boven, aki a Central Saint Martinon végzet, és a Fashion East öregdiákja, ebben a szezonban debütált a londoni divathéten, nem hivatalosan is megnyitva ezzel a divathetet. A tervezőt, aki Yorkból működteti stúdióját és hangot adott nemtetszésének a tömegtermelés kapcsán, a brit divat egy legragyogóbb fiatal tehetségének tartják.

  15 of 27
Divathónap Á-tól Z-ig

N – Nanushka. A budapesti Nanushka márka már majdnem 13 éve benne van a köztudatban, de most nagyobb sajtóvisszhangot kapott, mint valaha. A divat- influenszerek és szerkesztők imádták a világ minden tájáról. A márka ebben a szezonban mutatkozott be először a New yorki divathéten. Készüljünk fel rá, hogy a márka darabjai mindenhol visszaköszönnek majd.

  16 of 27
Divathónap Á-tól Z-ig

O – Óriási fülbevalók. Ha a kiegészítők terén kifinomult az ízlésed, akkor a 2018-as őszi-téli kollekció darabjai valószínűleg nem fogják elnyerni a tetszésed. Az extra hosszú, lógó, rojtos fülbevalóktól kezdve a Zadig & Voltairetől (képünkön), az extrém Tom Ford karika fülbevalókon át, a színpompás, vaskos Balenciaga és az egyedülállóan díszített Dolce & Gabbana darabokig minden megtalálható volt a kifutókon. Készüljünk fel rá, hogy a következő szezonban a fülünkön lesz a hangsúly!

  17 of 27
Divathónap Á-tól Z-ig

P – Picuri kutyuskák (és sárkányok). Bármely designer táskánál menőbbek voltak a Tod kiegészítői a kifutón, melyen a modellek kiskutyákkal a kezükben vonultak végig. A Gucci bemutatóján szereplő bébisárkányok azonban kevésbé voltak simogatnivalóak.

  18 of 27
Divathónap Á-tól Z-ig

Q - Quinn és II. Erzsébet, mint a londoni divathét királynője. A minden idők legmenőbb első sora címet Richard Quinn bemutatója érdemelte ki a londoni divathét utolsó napján, ahol a királynő is tiszteletét tette, hogy megtekintse az új kollekciót. A királynő azért jelent meg, hogy nyitóbeszédet mondjon a Queen Elisabeth Award for Fashion Design díjátadóján.

  19 of 27
Divathónap Á-tól Z-ig

R - Rebellis elemek. Mindig van, aki arra használja a kollekcióját, hogy kinyilatkoztasson valamit. Maria Grazia Chiuri visszarepít bennünket a ’60-as évekbe a Dior 2018-as őszi-téli kollekciójának bemutatóján. Különösképp pedig a változó 1968-as év Párizsába, és abba a divatvilágot érintő forradalmi hangulatba, amely visszatükrözte a ’60-as évek ellenkultúrájának világát. Békejeles kötött darabok, pacthwork minták, és színes szemüveglencsék varázsolták vissza a korszak hangulatát a bemutató során.

  20 of 27
Divathónap Á-tól Z-ig

S - Saddle bag. A 2000-es évek egyik legikonikusabb „it bag”-je a Dior Saddle bagje volt, amelyet most újjáélesztettek a 2018-as őszi-téli kollekció bemutatóján. Miután az Instagramon Bella Hadidnak és Elsa Hosknak köszönhetően a táska egyfajta reneszánsza volt megfigyelhető, a kreatív igazgató, Maria Grazia Chiuri ráérzett a keresletre és nagyon okosan úgy döntött, hogy négyféle izgalmas stílusban újjáéleszti a kedvelt darabot.

  21 of 27
Divathónap Á-tól Z-ig

Sz - Szivárványszínek. - Christopher Bailey hattyúdala a Burberrynél a világ LMBTQ társadalmai előtti tisztelgésről, és azok támogatásáról szólt. A show kedvéért a márka szivárványszínekbe borult, és a modellből színésznővé avanzsált Cara Delevingne visszatért a kifutóra a diadalmas finálé erejéig egy földig érő, szivárványszínekben pompázó köpenybe öltöztetve.

  22 of 27
Divathónap Á-tól Z-ig

T - Táskák apró méretekben. A következő szezonban, hacsak nem ragadod meg a táskádat és hordod úgy, mint egy clutchot, akkor ezzel az aprócska táskával fogsz flangálni. Ez is totálisan praktikátlan, de hihetetlenül vonzó darabok tűntek fel a Jacquemus, Giambattista Valli (képünkön), a Chanel és az Altuzurra bemutatóin.

  23 of 27
Divathónap Á-tól Z-ig

U - Utolsó kollekciók. - A 2018-as őszi-téli szezon kollekcióinak bemutatói egy korszak végét is jelölik egyes jelentős divatházak számára. Többek között Carolina Herrara volt egyik tervező, aki bemutatta utolsó kollekcióját a nevét viselő divatmárka számára, valamint Jason Wunak is ez volt az utolsó kollekciója a Hugo Boss sivatmárkának, Christopher Baileynek pedig a Burberry számára. Továbbá Guillaume Henry is távozott a Nina Riccitől, valamint 10 év után Phoebe Philo is leköszönt posztjáról a Céline-nél.

  24 of 27
Divathónap Á-tól Z-ig

V – Viktória korabeli cipőfűzők A Viktória korabeli blúzok néhány szezonnal ezelőtt tűntek fel a kifutókon, és úgy tűnik hogy a 2018-as őszi-téli szezon is fejet hajt a korszak előtt, jelen esetben a lábbelikre fókuszálva. Giorgio Armani, Adam Selman (képünkön), Tibi, Dion Lee és Jason Wu is letették voksukat a viktoriánus cipőfűzős megoldásokkal operáló cipők és csizmák mellett ebben a szezonban (ide nekünk egy párral, de azonnal).

  25 of 27
Divathónap Á-tól Z-ig

X - Gigi Hadid X Tommy Hilfiger Négy sikeres együttműködés után Tommy Hilfiger és Gigi Hadid a milánói divathéten mutatták be utolsó kollekciójukat. A versenyek világát idéző darabokon a divat híres arcai köszönnek vissza, beleértve Hadid két szupermodell testvérét is, és természetesen magát a modellből tervezővé avanzsált Gigi Hadidot is.

  26 of 27
Divathónap Á-tól Z-ig

Y - Young blood A Stranger Things c. sorozat színésznője, Sadie Sink a párizsi divathéten debütált az Undercover kifutóján. A divatház választása a személyét illetően kissé ellentmondásos, mivel Sadie csupán 15 éves, a divatház általános szabályzata szerint pedig nem dolgoznak 16 évesnél fiatalabb modellekkel. Mindenesetre a legfiatalabb modell remek munkát végzett, és ez akár egy sikeres divatkarrier kezdete is lehet.

  27 of 27
Divathónap Á-tól Z-ig

Z – Zebraminták Ha még nem győztünk volna meg arról, hogy a következő szezonra beszerezz egy állatmintás darabot, akkor még lenne egy utolsó kísérletünk. A zebraminta – mind közül a legfeltűnőbb és leggiccsesebb, feltűnt Tom Ford (képünkön), Adam Selman, Dolce & Gabbana és a Halpern kifutóján is. Ez a minta nem a félénk természetűeknek való és azt javasoljuk, hogy ne próbáld meg visszafogottan viselni. Ez a minta arra való, hogy nyilatkozatot tegyünk vele önmagunkról.

2018 abc divathetek

Még több
Divat