6 trend, ami bejön 2018-ban… és 6, ami kimegy

Ezt diktálja a divat az új évben

6 trend, ami bejön 2018-ban… és 6, ami kimegy
2017.12.28. 15:42

Év vége közeledtével itt az ideje, hogy számba vegyük, mi is a helyzet a ruhásszekrényünkkel. Hogy megkönnyítsük a műveletet, kikértük néhány szakértő véleményét a New Yorki Barneystól, a Bergdorf Goodmantől, a Net-a-Portertől, és más jelentős áruházaktól, hogy megtudjuk, mik lesznek a legmenőbb trendek 2018-ban, és mi az, amitől nyugodt szívvel megválhatunk. Továbbolvasva mindenre fény derül!

IN: jókedv-csillámok

„A világ odakinn tele van bizonytalansággal és rossz hírekkel, és számomra ez az ellenszer”, mondja Linda Fargo, a Bergdorf Goodman divatigazgatója. Drágakövek tetőtől talpig, flitterek és ragyogás, lurex és lamé anyagok – ezek mind kiemelik a szemünk ragyogását.” Marina Larroude, a New Yorki Barneys divatigazgatója egyetért ezzel: „Ne legyünk szégyenlősek, itt az ideje, hogy kísérletezzünk a ragyogó darabokkal.”

IN: méretre szabott darabok

„A méretre szabott ruhadarabokhoz való visszatérés az egyik legnagyobb trend mostanában”, mondja Lisa Aiken, a Net-a-Porter kiskereskedelmi divatigazgatója. Akár a nadrágkosztümre szavazol, akár egy blézerre fehér pólóval és vintage farmerrel, a megjelenésed sokkal inkább lesz modern és menő, mintsem üzletasszonyos. Vigyázzunk a tweed anyagokkal, a dekoltált szabásvonalakkal, hangsúlyos vállrésszel kombinálva.” A Revolve-nál ugyanígy vélekednek, csak csavarnak rajta egy kicsit. „Imádom, ha a blézert nadrággal, vagy rövidnadrággal és egy hozzá passzoló crop-toppal kombináljuk”, mondja Lauren Yerkes, a cég beszerzési és értékesítési igazgatóhelyettese. „Jöhetnek a vidám, mókás színek és a nyomott minták is!”

IN: fehér kiegészítők

„A fehér kiegészítők olyan erővel bírnak, hogy azonnal felfrissítenek minden szetett ebben a szezonban”, mondja Aiken. „Míg a fehér cipő és csizma nem tűnik a legpraktikusabb választásnak, higgyétek el, nagyon jól fognak működni. Nincsenek szabályok arra vonatkozóan, hogy hogyan kellene viselni őket; ez egy trükk, ami mindennel működik.”

IN: hangsúlyos vállak

„Ezt Denma Gvasalia (Vetements and Balanciaga) élesztette újjá, és gyorsan megjelent az utcai viseletekben”, mondja Shannon Schafer, a Nordstrom vezető divatigazgatója. Ez egy főhajtás a ’80-as évek előtt, amikor is a vállak vagy lekerekítettek, tömöttek, gyűröttek, vagy ejtettek voltak. A retro részletek felfrissítik a blézereket, pulóvereket, topokat és kabátokat, jelezve, hogy visszatértünk hangsúlyos és tetőtől talpig rafinált öltözködéshez, ami nagyon is üdítőnek tűnik.”

IN: trencskó

„Míg elég alapnak tűnik, hogy beszerezzünk a tavaszi szezonra egy jó kis viharkabátot, a lehetőségek végtelenek, különösképp, hogy a Celine-nél elég jó darabokat találni”, mondja Larroude.

IN: erős pasztellek

„A télizöldnek, az orgonalilának és a babasárgának mind benne kellene lennie a színválasztásaidban”, tanácsolja Coco Chan, a stylebop.com női ruházatokért és kiegészítőkért felelős vezetője. „Ezek az árnyalatok éles vonalakkal és a határozott formákkal működnek a legjobban, ez eredmény pedig egy elég rendkívüli hangulat, de mégsem olyasvalami, mint, ami a ’90-es évek elejére volt jellemző. Felhasználói szemszögből ez talán a leginkább sokoldalúbb trend. Csak fektess be néhány fontosabb darabba, mondjuk egy blúzba vagy egy pántos ruhába és kombináld őket a mindennapi szereléseiddel. A Missoni gyönyörű szoknyái vagy a MaxMara Versace kosztümjei mind nagyszerű választások ahhoz, hogy kimaxoljuk a megjelenésünket.”

OUT: maxi darabok

„A téli hónapokban eléggé megviccelnek bennünket ezek a darabok. Inkább válasszunk egy sokkal inkább variálható, középhosszú darabot térdig érő csizmával” – javasolja Lisa Aiken.

OUT: szabadon hagyott vállak

„Hacsak nem az egyik vállat szabadon hagyó felsőről, vagy esetleg áttetsző megoldásról van szó, akkor ezeket inkább száműzném a ruhásszekrényemből, vagy végső megoldásként felhúzva viselném őket”, mondja Fargo.

OUT: nyakpánt

„Vásároljunk inkább csüngős fülbevalókat, a nyakpántokat pedig szabadságoljuk egy időre”, tanácsolja Larroude.

OUT: a hamis bohó stílus

„Az egész bohó/hippi/Coachella dolognak volt egy hosszú kifutása, de ideje, hogy elfelejtsük”, mondja Chan. Az én hüvelykujj-szabályom a következő: ha úgy nézel ki, mint aki egyenesen Woodstockból érkezett, azt inkább hagyd meg a következő jelmezes partira. Ha mégis élsz-halsz ezért a stílusért, akkor vértezd fel magad az új kézműves trend darabjaival. Ezek letisztultak, visszafogottak és kifinomultak, határozottan felnőttesek.”

OUT: zsáktáskák

„A kerek és a fonott táskák lesznek a tavasz menő darabjai”, mondja Yerkes. „Mókás új fazonokkal és színekkel fogunk előrukkolni.”

OUT: bomber dzseki

„Habár nem tűnik el teljesen a ruhatárunkból, helyette inkább szigorúbb blézer stílusban gondolkodjunk” – mondja Aiken.

Nikki Ogunnaike, elle.com

2018 divat trendek

Még több
Divat