2017 legnagyobb divatpillanatai

Felejthetetlen bemutatók, meglepő fordulatok

2017 legnagyobb divatpillanatai
2017.12.18. 13:09

Az aranykor visszatért

A Versace 2018-as bemutatója főhajtás volt a ház alapítója, Gianni Versace emléke előtt, 20 évvel a tervező tragikus halála után. A kollekcióval, mely Gianni ikonikus kreációit hozta vissza, ezen a különleges bemutatón megjelentek a ’90-es évek szupermodelljei, Naomi Campbell, Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Carla Bruni és Helene Christensen.

Rihanna a Met Gálán

Rihanna mindenkit leiskolázott a Met Gálán, megmutatva, hogyan kell felöltözni, ha az avantgárd a téma. Rei Kawakuba kreációjában, combig felfutó pántos magassarkúban pompázott.

A Nők menete a kifutón

Az egész földbolygón elindult a Nők menete, és a divatipar azonnal reagált a jelenségre. A Missoni a februári milánói divathéten a mozgalom pink cicás sapkáinak tovább gondolt, csíkos változatával ünnepelt.

Egy legenda elment

Azzedine Alaia, a legendás tervező novemberben, 77 éves korában elhunyt, és gyászba borult a divatvilág. Júliusban tartotta utolsó bemutatóját, melyet Naomi Campbell nyitott meg.

Kaia Gerber mindenhol

Cindy Crawford 16 éves lánya tarolt a divatheteken. Calvin Kleinnál debütált New Yorkban, aztán végigvonult az Alexander Wang, Saint Laurent, Versace, Miu Miu, és Chanel show-in, New Yorkban, Londonban, Milánóban és Párizsban, bizonyítva, hogy tele van szupermodell génekkel.

Penelope Cruz Donatella Versace szerepében

Az American Crime Story című krimisorozat készítői bejelentették, hogy a következő szezonban a Gianni Versace gyilkossággal foglalkoznak majd. A sorozatban Penelope Cruz játssza Donatella Versacét, a karakterről már meg is jelentek az első képek. 2018 elején várhatjuk a bemutatót.

Saint Laurent az Eiffel-torony előtt

A Saint Laurent fantasztikus bemutatóval indította a párizsi divathetet az Eiffel-torony lábánál, a nagy francia szimbólum végig ott ragyogott a háttérben.

A Balenciaga és az ikeás szatyor

Az internet népe felkapta és szétcincálta a témát: a Balenciaga 2145 dolláros táskája eléggé hasonlít az ikea 195 forintos bevásárlószatyrára. Rengeteg vicces Ikea vs. Balenciaga mém készült, és végül az Ikea egy jó kis reklámkampánnyal tette fel az ügyre a koronát, melyben az volt a kulcsmondat, hogy „Miről ismerjük fel az eredeti Ikea Frakta táskát?”

Bella és Gigi, a két nővér együtt a kifutón

 

Gigi Hadid az Anna Sui 2018 tavaszi bemutatóján elvesztette az egyik cipőjét. Szerencse, hogy a testvére, Bella azonnal a segítségére sietett, és együtt vonultak végig a kifutón a fináléban. Persze, hogy a közösségi média imádta!

Ashley Graham az első plus size modell Michael Korsnál

2017 a sikerek éve volt Ashley Graham számára, de a legfontosabb pillanatokat a New York Fashion Weeken élte át, ahol első plus-size modellként vonulhatott végig a Michael Kors bemutatón.

Céline Dion az év stílusmeglepetése

2017 stíluskirálynője a kanadai énekesnő, aki eddig kevesebbet foglalkozott a divattal, most viszont – Law Roach stylist segytségével – igazi kockázatvállaló, high fashion kaméleonná változott. A street style szcénában éppúgy, mint a Párizsi Couture Weeken, vagy első Met Galáján, csupa lélegzetelállító szettben jelent meg, megszerezve az igazi fashionisták elismerését.

A Stranger Things a divatban is hódít

A világot megmozgató Stranger Things láz a Louis Vuitton házat sem hagyta hidegen. 2018 tavaszi kollekciójukban a Netflix sorozat képével díszített pólókat küldtek a kifutóra, sajátságos kulturális montázst hozva létre.

A farmer ellentmondásos éve

Úgy alakult, hogy 2017-ben a márkák rászálltak a farmerre, és a annyi kombinációban mutatták be, amennyit csak az emberi fantázia létrehozhatott. Az innováció messzire visz, de vajon nem jobb, ha 2018-ban a klasszikusoknál maradunk?

Jane Fonda és Helen Mirren a L’Oréal modelljei

A L’Oréal megrendezte első divatbemutatóját a párizsi divathéten, ahol Jane Fonda és Helen Mirren (79 és 72 évesek) először vonultak modellként, és felejthetetlenné tették az eseményt.

forrás: elleuk, képanyag: getty

2017 divat divatpillanatok

Még több
Divat