Színes drágakövekkel a téli szürkeség ellen!

2017-ben az év színe a zöld, és ezzel az év drágaköve a smaragd! A zöld különböző árnyalatai ráadásul mesésen mutatnak együtt.

Színes drágakövekkel a téli szürkeség ellen!
2017.11.09. 16:29

A téli szürke napokat könnyen feldobhatjuk néhány izgalmas ékszerrel!

Fehérarany fülbevaló, 32 brillel (4.00 ct) és 4 oválisformájú smaragddal (2,50 ct) ékítéssel, kikiáltási ára: 500.000 Ft.

A színes drágakövek iránti keresletet mindig is magasan vezették a kék kövek, ezek közül is természetesen a zafír. Az utóbbi években azonban a világ egyik legritkább drágaköve, a tanzanit is egyre népszerűbb. Különlegessége, hogy a fény hatására kék, lila és sötétbordó színekben játszik. A kék kövek közül a topáz is jó választás lehet, világoskék színe mindenhez illik. Hasonló, kékeszöld, kicsit misztikusabb színű színes drágakő az akvamarin, amiből szintén pazar ékszerek készülnek.

A jól ismert drágakövek mellett érdemes megismerni újakat vagy éppen felfedezni új színárnyalatokat, így például a rózsaszínű zafírt. Kevesen ismerik a berill rózsaszín színváltozatát a morganitot, vagy éppen az 1902-ben felfedezett a kunzitot, pedig együtt is izgalmas párost alkotnak. Szinte minden korban kedvelt volt a lila különböző árnyalataiban, az ibolyaszínen át a sötét kékesliláig sokféle árnyalatban előforduló ametiszt. Nem is véletlen, hiszen feltűnő színe szinte odavonzza a tekintetet.

Fehérarany nyaklánc függővel, háromszögforma morganit (2,50 ct) és cseppforma kunzit (3,00 ct), 20 apró briliánssal ékítve (0,20 ct), kikiáltási ára: 120.000 Ft. Fehérarany függő, 9 rózsaszín zafírral és 42 briliánssal ékítve (0,6 ct), kikiáltási ára: 100.000 Ft. Fehérarany nyakék 1 ametiszttel és 14 briliánssal (2,00 ct), kikiáltási ára: 280.000 Ft

A rubin a szerelem, a szenvedély köve, a négy nagy drágakő (gyémánt, smaragd és zafír) egyike. Vérvörös színét már a görögök és rómaiak is nagy becsben tartották. A gyémánt után ez a legkeményebb ásvány, ritkasága miatt pedig a legszebbek ára gyakran vetekszik is vele.

Arany gyűrű, 166 briliánssal (3,00 ct) és 1 nagy rózsacsiszolású gyémánt (0,70 ct), 14 vésett rubin és 8 további rubin ékítéssel, kikiáltási ára: 350000 Ft.

Ha a téli kopárságban már színes ruhákat választottunk, akkor viselhetünk semlegesebb ékszereket, mint a brillt, fekete gyémántot, vagy éppen az egyik legszebb drágakövet: a gyöngyöt!

A cikkben szereplő ékszerek a BÁV 71. Művészeti aukcióján kerülnek árverésre. Az árverés kiállítását november 4-14. között ingyenesen tekinthetik meg a BÁV Apszistermében. Az aukcióra november 14-15-én a MOM Kulturális Központban kerül sor.

További információ és katalógus: www.bav.hu/aukcio

báv ékszerek

Még több
Divat