Lélegzetelállító Dior kiállítás nyílt Párizsban

A divatház hetvenedik születésnapját ünnepli

Lélegzetelállító Dior kiállítás nyílt Párizsban
2017.07.21. 12:11

 

A Dior nem csupán kifogástalan és klasszikus, hiszen a márka története felforgató és eklektikus események tárháza is egyben: Galliano emlékezetes show-ján a modellek összekötött kézzel vonultak végig a kifutón a ’90-es évek végén, míg 2000-ben csupa pápai ruhát láthattunk az őszi-téli bemutatón, most nemrégiben pedig Maria Grazia Chiuri piacra dobta a híres ‘We should all be feminists’ pólókat.

És hogyan ünnepelhetné méltóbban a francia divatház a hetvenedik évordulót, mint egy szép, glamúros visszatekintéssel?

A Dior az évtizedek legikonikusabb ruhakölteményeit vitte be a párizsi Musée des Arts Décoratifs-ba.

A kiállítás a hét kreatívigazgató munkáját is bemutatja. Az első maga Christian Dior volt, 1957-ben bekövetkezett halála után pedig, sorrenben: Yves Saint Laurent, Marc Bohan, Gianfranco Ferré, John Galliano, Raf Simons és a mostani, első női tulajdonosa a megtisztelő címnek, Maria Grazia Chiuri.

Christian Dior fűzős sziluettű virágformáit Yves Saint Laurent trapéz vonalú ruhái váltják fel, és ki tudná feledni a hajtűkanyart, amit John Galliano szexszel átitatott renegát kollekciói jelentettek?

Ne feledjük Raf Simons forradalmi hároméves uralkodásának gyümölcseit sem, és Chiuri friss munkáit, aki nemrég mutatott be egy sor tüllruhát és férfiruházatból vett darabjait a Párizsi Divathéten.

Christian Dior, Designer of Dreams – Musée Des Arts Decoratifs, 2018. január 7-ig.

dior divat kiállítás

Még több
Divat